Швейцарско семейство измина 17 хиляди километра, за да види сина си в Пьонгчанг

Миша Гасер се състезава в ски свободен стил на Олимпийските игри

Ентусиазираните родители

Ентусиазираните родители

Швейцарско семейство сбъдна мечтата си да обиколи света на колело. Крайната точка на тяхното пътешествие е Пьонгчанг, където да видят сина си на зимните Олимпийски игри.

Една година и 17 000 километра колоездене до Пьонгчанг. Толкова отнема на швейцарско семейство, за да видят как синът им – Миша Гасер, който се състезава в ски свободен стил на Олимпийските игри в Южна Корея. По този начин бащата и доведената майка на спортиста сбъднат и една от своите най – големи мечти – да обиколят света с колело.

„Толкова е хубаво, че е позволено да се правят такива обиколки. Говорихме много, че това е много голямо предизвикателство, което всъщност ни донесе и забавление.. Има много хора, които трудно излизат от зоната си на комфорт и държат да имат къде да спят и да има с какво да се хранят. За нас обаче това не беше важно, а самото предизвикателство“, споделя Гуидо Хюлер.

Двамата съмишленици в щурото пътуване отпътували миналата година през февруари, за да пристигнат навреме за състезанието на сина си този вторник. Те са пропътували над 20 държави като най-паметно е било минаването им през магистралата Памир, пресичаща Узбекистан и Киргизстан, на над 4000 метра надморско равнище. Споделят, че единственото реално препятствие е било при влизането им в Китай. Причината - брадата на Хюлер, която той е трябвало да махне от съображения за сигурност. Мъжът обаче отказва и двамата ентусиасти намират друг маршрут, за да довършат пътуването си. Физическо изпитание е било и спането им при температура под нулата на палатка в парка Феникс в Пьонгчанг. Двамата споделят, че цялото усилие си е струвало, защото не само са осъществили мечтата си, но и са видели сина си след цяла година раздяла.