Сергей Бабурин: Путин за последен път отива на избори

Трябва да се спре идването на неолиберализма, заяви кандидатът за президент

Сергей Бабурин

Сергей Бабурин

Необходими са промени в Конституцията на Русия, така че президентът да има право само на два мандатa. Това обяви в студиото на ТВ Европа кандидатът за президент на Руската федерация – Сергей Бабурин. Той поиска свикване на Земския събор, който да определи как да се развива страната занапред. Бабурин призна, че в момента в Русия има имитация на парламентаризъм. Той обвини Путин в неолиберализъм и обяви, че първо трябвало да бъде премахнато това течение от властта и тогава да се мисли какво да е конституционното устройство на страната.
 
„Това, че в Русия е нужна реформа на конституцията е така. Изборите за президент трябва да бъдат два мандата, но искам връщане на традиционното начало във властта за свикване на Земския събор, който да определи как Русия да се развива по-нататък, защото ми омръзнаха имитации на парламентаризъм.

Ето, смятам, че Путин за последен път отива на избори и моето участие в изборите преследва целта да събуди в обществото разбирането, че трябва да се спре с идването на неолиберализма. Има алтернативи и по време на следващите избори, независимо дали аз ще се кандидатирам или друг, но именно кандидатът на Национално патриотичните сили трябва да бъде лидер на изборния процес”, каза Сергей Бабурин.
 
На въпрос от водещия той самият привърженик ли е в дългосрочен план да се възстанови монархията и има ли засилващи се настроения в полза на монархията, Сергей Бабурин отговори: „Събитията от февруари 1917 година показаха, че монархията сама по себе си няма да спаси руското общество от заразата, която идва от неолибералите. Трябва да се лекува заразата и тогава трябва да се определи каква форма на власт ще има в Русия. И тук е много важно да ни се осигурят съвременни демократични процедури при приемането на такива решения, да няма фалшифициране”.