Селекционерът на Сборная огорчен: Играхме смело, но късметът не бе на наша страна

Ние повярвахме в себе си, твърди Станислав Черчесов

Станислав Черчесов, снимка:gol.bg

Станислав Черчесов, снимка:gol.bg

Селекционерът на Русия Станислав Черчесов похвали своите футболисти за представянето им в четвъртфинала с Хърватия. Въпреки че загубиха след изпълнения на дузпи, играчите на Сборная показаха невероятен характер и със сигурност надминаха очакванията на много специалисти, достигайки до тази фаза на първенството.

„Щеше да е далеч по-добре ако бяхме останали в турнира до 15 юли. Моите футболисти обаче бяха много смели в този мач, но за съжаление късметът не бе на наша страна", заяви след двубоя Черчесов, съобщава Канал3. Наставникът на Сборная трябваше да се справя с многото критики към отбора преди старта на Мондиала.

„Не мисля, че на това Световно първенство е имало национален отбор, който да е разчитал на абсолютната подкрепа на своята страна. Независимо дали ни вярваха или не, ние повярвахме в себе си. Още преди началото на Мондиала си казахме, че единственият начин да покажем нашата стойност като отбор е да работим здраво. И мисля, че с показаното на терена – не само хората започнаха да вярват в нас, но сега цяла Русия ни обича, защото хората видяха истинската ни стойност“, допълни още специалистът.