Седмичен хороскоп (16 - 22 октомври 2017)

Овен
Ако си започнал да копаеш кладенец, копай, докато излезе вода

Тази седмица може да е свързана със значителни промени в живота ви, включително неблагоприятни. Вашите противници са доста активни и изключително безскрупулни в методите за постигане на целта си. Въпреки това, ще бъдете в състояние да преодолеете негативните тенденции. Ще ви помогнат за това старите приятели, които неведнъж са ви подкрепяли. Много е важно не да се бърза: да заемете изчаквателна позиция сега е най-печелившата тактика към момента. Ще има и интересни събития в личния или обществения ви живот. 
Благоприятни дни- няма
Неблагоприятни дни- 18, 19


Телец
Който мисли, че знае всичко, не знае нищо

Тази седмица ще се открият нови възможности, но преди да ги използвате, ще трябва да се погрижите за старите дела. Дори в малките неща вие ще бъдете доста упорити, понякога граничещо с абсурда. Бързането е противопоказно, и нека делата ви да бъдат спокойни, премерени и предвидими, така ще избегнете изненадите и ще можете да се отървете от чувството на неудовлетвореност. Ще намерите нови допирни точки със съпруг/а, деца, родители. Избягвайте прекомерната дейност и не забравяйте, че звездите ви препоръчват пълноценна почивка. 
Благоприятни дни- 16, 17
Неблагоприятни дни- 20, 21


Близнаци
Винаги бъдете усмихнати, дори на някой да му изглеждате озъбени!

Този период се характеризира с повишаване на социалната активност. През първата половина на седмицата няма да ви е много лесно, събитията ще способстват за изостряне на много проблеми. В емоционален фон ще е доста напрегнато на моменти и може дори да се чувствате потиснати, но в останалото време ще бъдете прекалено ентусиазирани. Главни условия за успеха ще станат вашата находчивост, благоразумие, постоянство и способност да запазите независимостта си във всяка ситуация. 
Благоприятни дни- 18, 19
Неблагоприятни дни- 16, 17


Рак
Търпението може да те предпази от голяма неприятност. Нетърпението може да провали целия ти живот

През първата половина на седмицата в живота ви ще настъпят промени, предизвикани от появата на нови интереси и увлечения. Благоприятно време за пътуване. По-добре ще ви се отдават делата свързани със социалния и обществения живот. Не позволявайте на незначителните събития да се изплъзнат от вашето внимание. Там се крие разковничето за много неща. Не придавайте значение на неясните тревоги и страхове. Може да имате сериозни проблеми в работата, но това не е повод за стряскане. 
Благоприятни дни- 16, 17, 20, 21
Неблагоприятни дни- 18, 19


Лъв
Мъдрите разглеждат проблема от всички страни, а умните - само от осветената

Ще започнете седмицата с нисък енергиен потенциал. Не са изключени разочарования и неблагоприятно стечение на обстоятелствата във финансовата и имуществената сфера. Нежелателно е да се занимавате със сделки, касаещи недвижимост. Промяна в отношенията с любимия човек. Обичайната ви връзка приема неочаквана форма или поне при повечето от вас. През седмицата ще бъдете твърде сериозни и в очите на другите хора ще изглеждате като мрачен човек и лишен от чувство за хумор. Обаче скоро ще се почувствате по-комфортно и вашето обаяние ще се прояви отново с пълна сила. 
Благоприятни дни- 18, 19
Неблагоприятни дни- 20, 21


Дева
Своята рана сам превържи...

За да разберете правилно текущите събития, трябва да се обърнете към миналото в последните месеци. Там се корени бедата за вашите проблеми. Има необходимост от корекция на някакъв аспект в живота ви. Иначе нищо ново не се очертава за вас през седмицата, общи занимания с обичайните неща. Ще почувствате напрежение в отношението с партньора си или някой друг близък човек. Явно тази седмица ще си останете подтиснати и неразбрани. Ще разберете, че някаква информация се крие от вас и от това никак няма да ви стане приятно. 
Благоприятни дни- 20, 21
Неблагоприятни дни- 16, 17


Везни
Нищо не е хубаво, докато не го споделиш с някого

Тази седмица е труден период, който ще доведе може би до някои конфликти, големи разходи и проблеми от различно естество. Деловата ви активност е висока, но не носи видими резултати. В личните отношения ще се усеща едно напрежение. Много приятни емоции носи комуникацията с приятели, които не се скъпят на съвети и психологическа подкрепа. Опитайте се да се отпуснете. Отделете внимание на духовните си потребности. Ароматотерапията е чудесен начин за повишаване на жизнения ви тонус. 
Благоприятни дни- няма
Неблагоприятни дни- 18, 19


Скорпион
Спокойствие и увереност!

Някои от вас започват да мислят за ново приложение на силите си относно подобряване на житейският си стандарт, а досегашната работа не им носи вече удоволствие точно заради това. Във вас настъпва прилив на нови сили, а сексуалните пориви се увеличават. Обикновено в такъв случай постигате успехи. Настъпва време на енергийни пориви във всички области, можете спокойно да предприемете обновления. Настроението ви ще бъде като по поръчка. Въпреки благоприятната прогноза, не са изключени препятствия, ако посещавате държавни инстанции. 
Благоприятни дни- 16, 17
Неблагоприятни дни- 20, 21


Стрелец
Право в десетката!

Седмица на сполуката и на изпълнение на желания. Във вас е заложен толкова оптимизъм, че ви помага не само да живеете, ами и да давате сили на другите хора. Сега сте повече отворени от всякога да дарявате своето внимание, да правите комплименти, да помагате на нуждаещите се. Очарователните Стрелци ще стрелят напосоки /любовно или професионално/. Всичките им стрели ще попадат право в десетката. Разногласия с околните са възможни, но във връзка с отминали събития. 
Благоприятни дни- 18, 19
Неблагоприятни дни- 16, 17


Козирог
Всяко нещо си има своята положителна страна

Звездите предупреждават за неочаквани обрати в съдбата. Възможни са нови предложения от колеги в бизнеса, интересни идеи, които не могат да бъдат пренебрегнати. Може да получите възнаграждение за работата, извършена в предишни седмици. Не е изключено делово пътуване. Важните решения трябва да се приемат спокойно и без бързане, след претегляне на всички плюсове и минуси. Леко понижение на енергийният ви потенциал. В личния си живот може да бъдете изправени пред не лека ситуация, затова бъдете предпазливи и внимателни, избягвайте острите изказвания.
Благоприятни дни- 16, 17, 20, 21
Неблагоприятни дни- 18, 19


Водолей
Помисли един път, преди да дадеш. Помисли два пъти, преди да вземеш. Помисли сто пъти, преди да искаш

Семейното ви щастие ще бъде в рамките на достижимото, но всеки си има своите предели. Внимателно вземайте кардинални решения. В бизнеса ще ви провърви през седмицата, но само, ако предприемете нещо, а не стоите да чакате нещо да се случи. Сега ще бъдете доста дипломатични за разлика от друг път. Вероятно си имате свои причини. Недоверието към партньора ви може да нарасне. Не е изключено да посетите медицинско учреждение, но няма нищо обезпокоително. 
Благоприятни дни- 18, 19
Неблагоприятни дни- 20, 21


Риби
Понякога да живееш се изисква кураж

Тази седмица ще изисква от вас предпазливост, такт и дипломатичност. Не бъдете несговорчиви и твърде настойчиви. Навреме проявената гъвкавост значи много. Благоприятно време за общуване с вашите връстници. Ако се срещате с представители на по-старото поколение, проявете сдържаност. Може да се занимавате с дългосрочни дела като бизнес, строителство, научно-изследователска работа. Това е време на високите стремежи, защита на справедливостта и намиране на смисъла за живота. 
Благоприятни дни- 20, 21
Неблагоприятни дни- 16, 17

(Ивелина Пенчева)