СДВР обяви за издирване двама мъже, съпричастни с погрома в софийско заведение

Бившият шеф на Федерацията по кикбокс и муайтай Красен Кръстев е сочен за поръчител

(СДВР) обяви за издирване двама мъже, съпричастни към извършено престъпление в софийско заведение - Петър Атанасов Паунов и Веско Георгиев Стоянов (на снимките). След като влезли в обекта, те нанесли материални щети по част от мебелите и оборудването и се оттеглили в неизвестна посока.
Бившият шеф на Федерацията по кикбокс и муайтай Красен Кръстев е поръчителят на погрома в известния столичен ресторант "Бесо", съобщи Trfafficnews.bg. Той е задържан заедно с още един от преките извършители. Кръстев е съсобственик на заведението заедно с Емануил Лазаров. Според МВР основната версия за погрома са неуредени финансови взаимоотношения между двамата бизнес партньори. През целия вчерашен ден полицаите очакваха участниците в мелето сами да се предадат, беше привикан и активният криминален контингент. Следа от мъжете обаче все още няма.

 
Вчера главният секретар на МВР Ивайло Иванов съобщи пред журналисти в МС, че шестима са преките извършители на погрома. Двамата собственици на "Бесо" са разпитани, а Кръстев е задържан. Иванов подчерта, че подобни действия няма да се толерират и заяви, че поръчителите и извършителите на това деяние ще понесат последствията съгласно закона.