Съпругата на убития от лекар Жоро Плъха: Той не е крадец, отишъл е по малка нужда и са го гръмнали

Жоро знае четири езика литературно, обяви приятел на Джевизов

Съпругата на Жоро Плъха

Съпругата на Жоро Плъха

Мъжът ми не е нахлувал в ничия къща. Жоро не е такова момче. Той не краде и помага много на съседите. Това каза пред камерата на Нова телевизия съпругата на Жоро Джевизов - Плъха, който беше застрелян от д-р Иван Димитров в Пловдив. 

"За последно лежа в затвора през 2014 година. Беше за побоища. Мъжът ми е обикалял по казаните. Жоро е отишъл по малка нужда и тогава са го гръмнали. Той не е крадец. Аз си го познавам. Ако някой влезе да ме краде, бих го застреляла по крака", каза още жената. 

 "Той няма девет присъди. Има три присъди и те на са за кражби. Те са за сбивания", каза вторият баща на Плъха. "Жоро е бил по малка нужда и са го видели между колите. Не е крадял. Тогава са го застреляли", повтори тезата мъжът. 

"Жоро знае четири езика литературно", обяви приятел на Джевизов. "Аз го познавам много добре. Той не е крадец. Той ми е съсед", добави той.

Най-малко тежка присъда за пловдивския рентгенолог поискаха близките на осъждания за множество кражби Георги Джевизов. И те, и други близки са категорични, че не биха убили човек, влязъл в имота им да краде.

Настояват за осъдителна присъда за д-р Димитров.

Стигат и по-далеч: „Георги беше добро момче. Остави 3 деца сираци. Смърт за доктора!”, заявиха пред бТВ те.