Сани Жекова записа най-доброто постижение за български спортист на Зимните олимпийски игри в Пьончанг

След състезанието тя бе много щастлива, че е изпълнила мечтата си

Снимка: Канал 3

Снимка: Канал 3

Александра Жекова се класира шеста на олимпийските игри в Пьонгчанг. Това е най-доброто постижение за български спортист от 23-ите Зимни игри. За Сани това бе втори пореден финал след този от игрите в Сочи, където тя бе пета отново в дисциплината сноубордкрос, предаде Канал 3. 

Жекова премина спокойно квалификациите, след това бе първа на четвъртфинала изпреварвайки шампионката от Сочи Ева Самкова. На полуфинала стана меле, но Жекова успя да се справи перфектно и да участва в мечтания финал. В него фаворитките се затвориха и леше много трудно някой да пробие. Така Сани завърши на 6-то място. 

След състезанието тя бе много щастлива, че е изпълнила мечтата си, твърдят от Канал 3. . 

„Струваше ми много и в личен план. Заради тази олимпиада и мечтата да съм на финал нямах личен живот. Но сега щастието от постигната цел е огромно", каза Жекова. 

Бащата Виктор през сълзи разказа, че е страшно горд като треньор, че неговата състезателка за втора поредна олимпиада е на финал. 

"Това е наистина уникално постижение", каза Виктор.  Олимпийска шампионка стана Михаела Майоли от Италия, която доминира в световната купа през целия сезон.