Спецсъдът върна на прокуратурата делото срещу Иван Тотев заради неясноти в мотивите

Категорично ще протестирам, каза прокурорът Димитър Петров

Иван Тотев

Иван Тотев

Специализираният съд върна на прокуратурата делото срещу кмета на Пловдив Иван Тотев, заместника му Димитър Кацарски и кмета на район "Западен" Димитър Колев, обвинени във връзка с изграждането на зоокът в града. Причината за прекратяване на производството са неясноти в обвинителния акт, които водят до нарушаване правата на тримата и до невъзможност да се защитават пълноценно, посочи съдия Даниела Колева.

Тотев, Кацарски и Колев са обвинени в престъпление по служба. Според прокуратурата те са ощетили общината с 689 000 лева, тъй като вместо с обществена поръчка били възложили изграждането на къта с пряко договаряне на изпълнителя „Запрянови 03” ООД.

По обвинителния акт трябва да има ясно описание на фактите, липсата на ясни претенции води до невъзможност на съда да постанови присъда. Трябва да има посочено време, място, механизъм предмет и пострадал. обясни мотивите си съдийката.

Не е посочено, според нея, с кои действия тримата са нарушили служебните си задължения. Категорично ще протестирам, каза прокурорът Димитър Петров, цитиран от "24 часа". Според него спецсъдът е преповторил определението на Пловдивския окръжен съд, който през октомври прекрати също делото.

Кметът на Пловдив Иван Тотев отказа коментар.