Съдът присъди най-тежката мярка за Велеви, пребили до смърт дядото от "Люлин"

Пред съда обвиняемата изяви желание да се върне у дома си, за да свири на пиано и синтезатор

Софийският апелативен съд остави за постоянно в ареста Мария и Свилен Велеви. Те са пребили до смърт възрастния баща на жената, след негов сигнал, че двамата държат в пълна изолация трите си дъщери и децата никога не са ходили на училище. Решението на Апелативния съд е окончателно.

Състав на Софийски апелативен съд остави без уважение жалбите на защитниците на двамата обвиняемите, с които бе поискано на двамата да бъдат определени мерки за неотклонение различни от „задържане под стража", съобщиха от Апелативна прокуратура - София

Те са привлечени за извършено в съучастие умишлено убийство, чрез нанесени множество удари по главата и тялото на 86-годишния Стефан Янев с твърди предмети и механична асфикция.

По досъдебното производство са разпитани свидетели, от чиито показания се установяват конфликтни
отношения между обвиняемата и нейния баща, както и системно проявявана агресия към пострадалия, за което били уведомявани и органите на МВР.

На 11.02.2018 г. /вероятната дата, на която е извършено престъплението/ от дома на Янев отново се чували неговите викове за помощ, както и крясъците на двамата обвиняеми. Трите им деца се намирали в съседната стая.

Пред съда обвиняемата изяви желание да се върне у дома си, за да свири на пиано и синтезатор и да се
подготви за срещите си с деца, на които желае да преподава.

Софийски апелативен съд потвърди определението на СГС, с което и на двамата обвиняеми е определена
най-тежката мярка за неотклонение.