Съдът пита: Кой е дописвал в тефтерчето на Иванчева?

Това сочи графологична експертиза

Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Неизвестен човек е дописвал цифри в тефтерчето на отстранения и подсъдим кмет на "Младост" Десислава Иванчева. Това стана ясно на поредното заседание по делото срещу нея в Специализирания съд, предаде news.bg.

Графологична експертиза установила, че числото 40 000 не е написано от кмета Иванчева. В тефтерчето имало и друго число, което също било от неизвестен човек. Затова съдът нареди до началото на април експертите да установят дали това не е другият подсъдим по делото - Петко Дюлгеров.

Според експертите Иванчева имала много специфичен почерк.

След заседанието по делото прокурор единствено обясни, че се очаква експертиза. На въпрос защо сега ще се отговаря на въпроса дали вторият почерк е на Дюлгеров, а едва по-късно евентуално ще се търси ако не е на Дюлгеров, чий е, прокурорът не даде обяснение, а само заяви, че такава е процедурата: Експертите ще преценят, съдът ще вземе решение, бяха отговорите на прокурорката.

Съдът също така върна на кметицата шофьорската й книжка, трите й мобилни телефона и две СИМ карти. При разпечатването на веществените доказателства обаче се оказа, че телефоните не са сред тях и сега прокуратурата има за задача да ги открие.

Самата Десислава Иванчева коментира, че освен дописвани цифри има и цяла новопоявила се страница. Тефтерът е от Столична община и много хора имат такива, обясни Иванчева пред журналистите. По думите й има много други доказателства, които са подправени, а освен това има и изчезнали. Доказателствата не се съхраняват както е редно, според нея. Играем си непрекъснато на гоненица с прокуратурата, заяви Иванчева и посочи, че например са издирвали записи, които уж били случайно забравени. Прокуратурата не за първи път лъжи, посочи тя.

Думите й бяха подкрепени и от Биляна Петрова.