Руска пощальонка стана интернет сензация, доставя пратки на кон

Когато времето не е добро, за да се понесе в галоп с коня прибягва и до велосипед

Снимка: youtube

Снимка: youtube

24-годишната рускиня Мария Рубцова работи като пощальон, но доставя пратките си на кон. Моменти от живота на младата жена бяха заснети и се превърнаха в интернет сензация. На тях тя язди кон, за да отнесе писма в отдалеченото село Марина в Московски регион.
Преди Мария живеела в руската столица, където се пробвала в различни професионални поприща - била готвач, работила и в автосервиз. През 2015-а, на 23 години решила, че е уморена от големия град и се преместила в покрайнините. Сега работи за руската пощенска служба и доставя писма и пратки на осем села в Подмосковието. За разлика от други обаче, тя не ходи пеша и не кара колело, а се придвижва на кон. И понякога изминава 25 километра на ден, за да разнесе чаканите вести и вещи. Според нея 10-годишният ѝ кон на име Космос се вписва чудесно в работата. „Твърде много е разстоянието, за да караш колело", обяснява тя.
Понякога обаче Мария прибягва и до велосипеда, когато времето не е добро, за да се понесе в галоп с коня.
Жител на село Марина, признава, че първия път, когато видял Мария на коня, ѝ се сторило необичайно. Всички били шокирани. Но сега е на мнение, че младата жена е чудесна пощальонка.
След като китайски телевизионен канал филмирал нейната история, Мария се сдобила с два милиона фенове и популярността ѝ продължава да расте. Руските пощи отбелязват, че Мария е привлякла вниманието на представители на китайската компания AliExpress след излъчването на лентата през октомври. Оказва се, че голяма част от пратките, които пощальонката разнася, са от китайски онлайн магазини. Младата жена дори е била гост на фестивал в Шанхай в началото на месеца. Говори се, че тя ще работи за китайската фирма, но все още няма подписан договор.