Русия: Обещаваме топло посрещане на всички цветнокожи и хомосексуалисти

Президентът на Руския футболен съюз обрисува една Русия, която няма проблем с различните.

е

е

Президентът на Руския футболен съюз, който е и зам.-председател на руското правителство Виталий Мутко се опита да разпръсне страховете от насилие по стадионите по време на Световното първенство по футбол, което ще се проведе в страната идващата година. Той обрисува една Русия, която няма проблем с различите, което е твърде далеч от истината, както е известно.

Виталий Мутко се кълне, че няма да има и следа от дискриминация – въпреки страховете, че хомофобия и расизъм ще тегнат като Дамоклеев меч над стадионите на страната домакин. 

"Обещавам, че ще има много топло посрещане на всички цветнокожи и за всички хомосексуалисти“, заяви Мутко.

Преди началото на форума има притеснения, че руските футболни ултраси и хулигани ще създадат кошмарни изживявания , писаха руските медии.

„Ливърпул и Манчестър Юнайтед наскоро посетиха Русия (в Шампионската лига) и всичко премина безпроблемно“, заяви началникът  на руския футбол.

„В Русия има 180 националности и четири различни религии. Расизмът е глобален проблем, а не проблем само на една страна", твърди Мутко. Той посочи, че организацията за подобен турнир изисква огромни усилия. Стотици хиляди хора са участвали в решаването на различни проблеми, включително за сигурността, транспортните услуги и инфраструктурата, посочи високопоставеният чиновник.