Румънката Халеп прегази Серина за 55 минути на турнира в "Уимбълдън"

Американката допусна много грешки, имаше проблем и със сервиса си

Симона Халеп

Симона Халеп

Румънката Симона Халеп спечели скоростно финала на тенис турнира "Уимбълдън". Тя победи с 6:2 6:2 американката Серена Уилямс. Мачът продължи само 55 минути.

Халеп игра почти без грешка, докато съперничката ѝ допусна много непредизвикани грешки. Американката имаше и проблеми със сервиса си.

Халеп започна мача ударно като още в първия гейм направи пробив и само за десетина минути вече водеше с 3:0 гейма. Така тя успя да вземе почти без проблеми първия сет.

Вторият сет започна по-равностойно, но в петия гейм Халеп проби и в крайна сметка спечели мача.

Серена Уилямс излезе на корта с амбицията да изравни рекорда за най-много титли от Големия Шлем, който принадлежи на австралийката Маргарет Корт. Американката, която тази година навършва 38 години, обаче загуби трети пореден финал от турнир от Големия шлем и ще продължи да преследва рекорда в женския тенис.

"Тя игра невероятно. Симона, поздравления. Когато някой играе по този начин, няма как да не му оттдам необходимото", коментира Уилямс след финала. "Знам, че трябва да продължа да се боря, да опитвам. За мен това беше позитивно преживяване", допълни американката.

"Това беше най-добрият ми мач", каза Симона Халеп, която благодари на Уилямс. Тя посвети титлата на родителите си за подкрепата през годините. Това е втората титла на Халеп от Големия шлем, след като вече спечели "Ролан Гарос". Румънката добави, че е работила, за да подобри играта си на тревни кортове именно заради мечтата да спечели "Уимбълдън".

След победата си на турнира Халеп ще се изкачи с три места в световната ранглиста и от понеделник ще е номер 4.