Росен Желязков: Оставката на Валери Симеонов беше единственото добро и правилно решение

"Оставката на вицепремиера Валери Симеонов не беше резултат на лоши политики, а резултат на обида.Това беше единственото добро и правилно решение. Аз си мисля, че е по-добре късно, отколкото никога". Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ министърът на транспорта Росен Желязков

Според мен хората не протестират толкова за ставащото през последната година, защото правителството изпълнява стриктно своята управленска програма и изпълнява всички поети обещания - доходите растат, пенсиите се увеличават, има икономически ръст. За мен хората протестират за един по-голям период и за това, че в някои отношения бяха излъгани в очакванията и мечтите си. За пример мога да дам лошата приватизация, която ощети много граждани.

"От опозицията се опитват да се възползват от страховете на хората, но това е част от играта", смята Желязков. 

Холдинг "БДЖ" успя с помощта на държавата да погаси дълговете си, смята той.

 "БДЖ в собствен анализ посочи няколко проблема. Първият е с подвижния състав. Липсват влакове. Имаше поръчка за нови влакове, но КЗК я отмени. Това обаче няма да реши проблема, защото новите влакове ще дойдат след 2 години. Извънплановите ремонти са с 250% повече от плановите. Това говори, че се работи на парче и не се планира занапред. Билетоиздаващата система също не работи добре. Там с малко усилия и средства нещата могат да се подобрят много", обяви транспортният министър.