Плевнелиев изригна срещу Радев: Не дава отчет за мандата си, защото трябва да говори само за неуспехите!

Бившият президент критикува остро липсата на информация от "Дондуков" 2, която по традиция правят всички държавни глави досега за годишнини от мандата си

Росен Плевнелиев

Росен Плевнелиев

Росен Плевнелиев, президент на страната (2012-2017 година), остро критикува дейността на президента Румен Радев и подчерта, че той не изпълнява основните задължения на институцията - да е символ на баланса, да има открояваща се външнополитическа роля и да има обединяваща вътрешнополитическа функция.

В деня, в който се навършват две години от встъпването на Румен Радев в длъжност, предшественикът му обясни, че неуспехът на президента не може да бъде успех за нито един от българските граждани, затова се надява, че на "Дондуков" 2 ще има промяна в курса.

"На днешната дата всички президенти досега даваха пресконференции, за да отчетат какво е свършено през годината, но президентът Радев реши да не прави пресконференция. За мен това е донякъде обяснимо, защото се чудя какво би отчел като свършено в тези две години, през които той, според мен, игра ролята на опозиционер, а не на президент. Все още се надявам, че генерал Радев ще се превърне в президента Радев", заяви Росен Плевнелиев, цитиран от БНР. Той беше в Русе, за да изнесе лекция, посветена на професиите на бъдещето и развитието на икономиката.