Треньорът на "Ювентус": Роналдо заслужава отново "Златната топка"

Носителят на "Златната топка" за 2018 г. ще бъде обявен на 3 декември на церемония в Париж

Роналдо

Роналдо

Треньорът на "Ювентус" Масимилиано Алегри е убеден, че Кристиано Роналдо заслужава да спечели за шести рекорден път "Златната топка". Португалският нападател, който в момента играе за "бианконерите", триумфира в класацията през последните две години, но според последните информации този път няма да бъде в призовата тройка.

"Той е играч от най-висока класа. Казвал съм го и преди, че Роналдо заслужава да спечели отново "Златната топка", каза Алегри на пресконференция преди гостуването на СПАЛ в мач от Серия А.

Носителят на "Златната топка" за 2018 г. ще бъде обявен на 3 декември на церемония в Париж. В последните седмици медиите в Италия и Франция спекулират, че тройката ще бъде Килиан Мбапе, Лука Модрич и Рафаел Варан. Последните двама бяха съотборници на Роналдо в "Реал" (Мадрид) при спечелването на третата поредна купа в Шампионската лига.

Модрич продължава да бъде фаворит, след като беше избран за №1 на световното първенство в Русия, а след това и на наградите The Best, които се връчват от ФИФА.