Наша ромка избяга от италианския затвор "Ребибия"

През изминалите месеци затворът беше вече няколко пъти в центъра на полемики заради недобре действащите мерки за охрана

снимка: 24 часа

снимка: 24 часа

Ромка с българско гражданство и на възраст между 30 и 35 г. успя да надхитри охраната в римския затвор „Ребибия” и да избяга. Според италианските медии жената била екстрадирана на Апенините от Германия, съобщава "24 часа". Тя била търсена с европейска заповед за арест заради 4-годишна присъда за кражба и обир. Жената била докарана в петък с охрана от римското летище „Фиумичино” в затвора „Ребибия”. До килията обаче така и не стигнала, тъй като успяла буквално да се „изниже”, присъединявайки се към група посетители в затвора. Всичко това – половин час след пристигането си в затвора, докато чакала уреждането на документите си за „настаняване” в килия. Българката е позната с поне три имена – Гина Евгениева Станчева, на 35 г., Петя Динкова Богданова, на 32 г., и Пенка Василева Платанова, на 30 години.

В момента се води вътрешно разследване за причините и за начина, по който жената е избягала. Не се знае дали тя разчита на свои познати в Рим и дали знае къде може да се скрие. Предполага се, че не е стигнала далече от намиращия се на края на римската улица „Тибуртина” затвор.

През изминалите месеци „Ребибия” беше вече няколко пъти в центъра на полемики заради недобре действащите мерки за охрана и сигурност в затвора. Според синдикатите на затворническата охрана са необходими инвестиции за наемането на още персонал, както и по-добри условия на работа.
През изминалите месеци „Ребибия” беше вече няколко пъти в центъра на полемики заради недобре действащите мерки за охрана и сигурност в затвора. Според синдикатите на затворническата охрана са необходими инвестиции за наемането на още персонал, както и по-добри условия на работа.