Националната следствена служба разследва смъртта на сина на Московски

По делото следва да бъдат разпитани голям брой свидетели и да бъдат назначени множество съдебни експертизи

Образувано е досъдебно производство за инцидента, довел до смъртта на сина на министъра на транспорта Ивайло Московски в курорта "Боровец" на 2 февруари, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

"Досъдебното производство е образувано на 02.02.2018 г. по реда на чл. 212, ал. 2 НПК с първото действие по разследването на разследващ полицай от ОД МВР София – оглед на местопроизшествие, за това, че на 02.02.2018 г., около 15.00 ч., в землището на курортен комплекс "Боровец", обл.София, е причинена по непредпазливост смъртта на Кристиян Ивайлов Московски – престъпление по чл.122, ал.1 НК. Първоначалните и неотложни действия са докладвани на Окръжна прокуратура - София, под чието наблюдение е започнало и се води досъдебното производство. В хода на разследването са извършени пет огледа на местопроизшествие, разпитани са седем свидетели, изготвена е съдебномедицинска експертиза на труп, изискана е справка от "КАТ-ПП" при ОД МВР София, възложени са ОИМ. 

По делото следва да бъдат разпитани голям брой свидетели и да бъдат назначени множество съдебни експертизи и други действия по разследването, част от които изискват и специфични знания за разрешителния режим и правилата за ползване на моторни шейни. По предложение на административния ръководител на Окръжна прокуратура – София и наблюдаващия прокурор, с постановление на главния прокурор от днес - 07.02.2018 г., разследването по делото е възложено на Национална следствена служба", се казва в прессъобщението на прокуратурата.