Равин видя падането на Башар Асад в предсказанията на пророк Йеремия от Стария завет

Бомбардировките в Сирия ще доведат до идването на Месия, ще бъде построен Третият храм в Ерусалим - вечният, твърди израелският равин Иехудиил Фиш

Пророк Йеремия. Творба на Микеланджело Буонароти, Сикстинска капела, 1511 г.

Пророк Йеремия. Творба на Микеланджело Буонароти, Сикстинска капела, 1511 г.

Бомбардировката в Сирия, която извършиха САЩ в събота, е крачка към идването на Месията, каза израелският равин Иехудиил Фиш. Според юдейския свещенослужител действията на американския президент Доналд Тръмп ще свалят сирийския лидер Башар Асад от власт. Той се позовава на предсказание на пророка от Стария завет Йеремия. И ще запали огън в стените Дамаски, и ще унищожи дворците Венададови, пише в книгата (в синодалния превод на БПЦ). 

Според Фиш пожарът в Дамаск ще предизвика падането на държавния глава на близкоизточната страна, ще бъде първият сигнал за идването на Месията, който е потомък на цар Давид и ще спаси света. Той допълни, че думата Венадад - библейско наименование на древна династия, царувала в Сирия и воювала с Израел (IХ-VIII век преди новата ера), според еврейската нумерология има цифрово обозначение 65 (в ред азбуки буквите се използват и за изписване на цифри ). 

"65 означава и Асад, а името на президента на Сирия се тълкува и като Източния Нерон. След падането на Асад и идването на Месията ще бъде построен Третият храм в Ерусалим - вечният", разказа още той пред Breaking Israel News, цитиран от Новини.бг. Храмът е построен за пръв път през Х век пр.н.е. от цар Давид. Той е разрушен след превзимането на града от вавилонците през 552 г. пр.н.е. След падането на Вавилон под властта на персите малко по-късно много евреи се връщат в града и възстановяват храма. Мястото за поклонение на юдеите е разрушено за втори път от римляните през I в.н.е. като наказателна акция след еврейско въстание срещу властта на империята.