Ранената в корема ученичка остава в "Пирогов"

Състоянието на момичето е стабилно

Ученичката, която пострада след спор в в училище,  остава в "Пирогов". Деветокласничката е приета в Спешната болница във вторник, след като е ударена в корема от момче от друг клас. 

Това се случва в столичната гимназия по хранително-вкусови технологии. Инцидентът се случил преди началото на 5-я час. От ръководството на гимназията твърдят, че за първи път се налага линейка да влиза в училището, заради бит ученик. А според бащата на момичето това е третият път, в който посягат на детето му.

Причината за спора са момиче и момче. Трите девойки, които са влезли в спор с момчето са заплашвали неговата приятелка. Той отправя предупреждение към тях да не я заплашват и възниква конфликт с обидни думи. Свидетели са само приятелките на момичето и приятелите на момчето, така че самата истина няма как да знам. Това каза директорът на Професионална гимназия по хранително-вкусови технологии Нели Стоянова в ефира на Нова телевизия.
Информирано е и Трето районно управление. Образувана е преписка и в момента тече разследване.

Учителката на пострадалото момиче Росица Попова първа е разбрала за инцидента. „По-голямата част от класа, след биенето на звънеца беше в класната стая. Две от момичетата излязоха набързо и ми съобщиха, че има бой. В този момент чух вик. Веднага излязох пред вратата на кабинета и я видях на земята. Много се притеснихме. Веднага се обадих на медицинското лице. Информирах директорката и по най-бързия начин сигнализирахме на Бърза помощ, защото наистина детето беше в лошо състояние .

Майката на пострадалото момиче съобщи, че в момента дъщеря й е в стабилно състояние. „Следващите 24 часа също ще бъде под лекарски контрол и се надявам всичко да е наред”, каза тя. По думите й дъщеря й е имала и други конфликти в училище с физическа саморазправа, но за първи път, след конфликт, момичето влиза в "Пирогов".