Рамадан Аталай: Рестартът на АЕЦ "Белене" е политически пиар

Няма нужда от прибързани решения, категоричен е депутатът от ДПС

Рамадан Аталай

Рамадан Аталай

Идеята да бъде рестартиран проектът "Белене" е политически пиар. Това заяви депутатът от ДПС Рамадан Аталай. 

"Проблемът "Белене", освен общонационален, стана и общоевропейски. Имам чувството, че вече стана и световен проблем. Няма друг проект, който от 1981 г. да е почнат и да е спиран за пореден път. Учудва ме ентусиазмът на колегите от БСП, от ГЕРБ, който виждам, явно получават енергия от премиера. Защото и той така бомбастично излезе и каза - Народното събрание да ни дадат възможност да отменим мораториума, който той си го наложи, защото според техните очаквания имало вече инвеститор", коментира в интервю за Канал 3 депутатът.

Той подчерта, че ДПС принципно е против ядрената енергетика и винаги са изразявали това становище.

Когато вече има толкова иновативни енергии, иновациите ни показват, че можем да се възползваме и от възобновяеми енергийни източници. Включително ред производства, открития на световни учени, които, рано или късно, могат да се включат в производството на енергия, аргументира позицията им Аталай.

На въпрос, ако има наистина сериозен инвеститор, не е ли нормално управляващите заради това бързат да ускорят нещата през парламента, депутатът от ДПС бе лаконичен: "От такова бързане родихме няколко започвания на проекта "Белене" и толкова спирания, нали, от такова бързане? Нека да не бързаме!