Радан Кънев: Проблем на вота на недоверие към Борисов е, че БСП не са алтернатива на това управление

Радан Кънев

Радан Кънев

Не съм искал оставката на Томислав Дончев. Но е хубаво, че отговори на нашата атака,  че България няма приоритети за настоящия програмен период за европейско финансиране и ние не знаем какво защитава  България като свои приоритети в европейския бюджет. Затова ние от „Демократична България“ представихме строго реформаторска програма за управление на европейските фондове и кои са нашите приоритети. Това обяви в студиото на Би Ти Ви зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев.

По думите му ЕС правилно е решила да увеличи  бюджета за държавите, които са застрашени и подложени на мигрантски натиск, сред които е и България. Кънев обаче не разбира позицията на Корнелия Нинова, която зае позиция „против“ тази политика на ЕС, като ниглежират този проблем и подкрепят позицията на Вишеградската четворка.

Радан Кънев коментира е внесения вот на недоверия на БСП по сектор „Сигурност“, който той лично определи като несъстоятелен. 

Единственият проблем от този вот на недоверие към Борисов е това, че БСП не могат да бъдат никаква алтернатива на управление на ГЕРБ.

Що се отнася до кохезионната политика, бившият син депутат счита, че колкото по-малко пари разпределя властта, толкова по-добре ще бъдат инвестирани европейските средства и те ще стигнат до повече български граждани. Европа правилно се насочва към  дребните и средни земеделски производители, чистите произвоства, екологични продукти. Това е добре за България, в която се наблюдават наченки на събуждането на българското село, но управляващите не го отчитат. Затова Демократична България е единствената алтернатива на това управление.

Водещата обаче репликира Радан Кънев: Да, така мислите вие, но социолозите не дават подобни прогнози.