Работата и пазаруването от вкъщи е полезно за Земята

Стоенето у дома намалява общата консумация на енергия

Темата за вредните емисии е винаги актуална, както и мерките за тяхното намаляване. Оказва се, че технологиите, които хората използват в ежедневието си, може да са от голяма полза, съобщава онлайн изданието The Verge, цитира "Монитор". 

Проучване на американски учени, което е подкрепено и от Националната фондация за науки, показва, че стоенето у дома всъщност намалява общата консумация на енергия. Американците прекарват повече време в домовете си благодарение на технологиите. Все повече хора пазаруват по интернет и дори работят от вкъщи. Всичко това намалява пътуванията, което от своя страна намалява вредните емисии. По-малкото присъствие на хора в офиси и магазини също означава по-малко разходи за енергия. 

Изследването е с данни за периода 2003 г. - 2012 г. То изчислява, че през 2012 г. американците са прекарали 8 дни повече у дома спрямо 2003 г. Това означава по-големи лични разходи заради по-дългото използване на осветление и уреди. Консумацията на енергия от тези уреди обаче е по-малка спрямо тази в офисите и превозните средства. 

Така през 2012 г. са спестени 1700 трилиона BTU единици, което е с 1.8% по-малко. Това е и приблизително колкото енергия е произвел щатът Кентъки за цялата 2015 г. През 2012 г. американците са прекарали средно по един ден по-малко в пътувания и цяла седмица по-малко в сгради, които са различни от домовете им спрямо 2003 г. Интересното е, че предимно младежите на възраст между 18 г. и 24 г. прекарват повече време у дома. Средно 70% повече от общото население. Изненадващо, най-възрастните, над 65 г., са единствената група, която реално е прекарала повече време навън спрямо 2003 г.