Путин към посланика ни в Москва: България има нова възможност да доставя руски газ към Европа

В Кремъл се състоя тържествена церемония по връчването на акредитивните писма на главния български дипломатически представител в Москва

Владимир Путин

Владимир Путин

Вашата страна има нова възможност да играе важна роля в доставките на руски газ към Европа, каза Владимир Путин на новия български посланик в Русия Атанас Кръстин, предаде РИА Новости.

Днес в Кремъл се състоя тържествена церемония по връчването на акредитивните писма на главния български дипломатически представител в Москва. "Ние преди няколко години не можахме да реализираме проекта проекта за газопровода "Южен поток". Сега обаче пред България има нови възможности да започне да играе важна роля в доставки на синьо гориво от нашата страна към ЕС", каза още Путин.

Припомняме, че по-рано днес обаче от САЩ представиха план как да се ограничат доставките на гориво за ЕС от руска страна със закон "За европейска сигурност и диверсификация в енергийния сектор. Той е насочен към противодействия на пагубното влияние на Русия и създаването на икономически възможности в САЩ и зад граница.