Путин пред съдбовно решение - да се кандидатира ли отново за президент

Според някои политолози първо ще бъде обявена дата за изборите и чак след това ще бъде издигната евентуално кандидатурата на настоящия президент

Владимир Путин

Владимир Путин

Руският  държавен глава е изправен пред сериозно решение - дали да обяви днес кандидатурата си за нов президентски мандат в Русия. 
Това прогнозира ura.ru, като се позова на два свои източника от Кремъл, съобщава dir.bg.

Най-вероятно новината, ако има такава, ще бъде оповестена на форум в Москва, където той е потвърдил, че ще присъства и ще връчи наградата "Доброволец на Русия 2017", но не е посочен точен час на пристигането му. 

Подобно мнение изказва и политологът Максим Жаров, като се мотивира, че това би намалило негативните настроения в обществото след решението на Международния олимпийски комитет да отстрани Русия от Зимните олимпийски игри догодина.

Не е изключено също руският президент да обяви решението си и на второто събитие, на което ще бъде днес. Потвърдена е визитата му в Нижни Новгород, където ще има среща с автомобилния завод „Горки“.

Други политолози пък са на мнение, че първо ще бъде обявена дата на изборите през март догодина, и едва след това ще се сформира инициативна група за издигането на Владимир Путин за президент и утвърждаване евентуално на партиен форум на „Единна Русия“, ако кандидатурата му е партийна.