Пудингова торта с орехов блат

Време на приготвяне - 50 минути

Съставки:

яйце - 1 бр.
захар - 160 г
олио - 100 мл
прясно мляко - 200 мл
брашно - 140 г
бакпулвер - 7 г
орехи - 70 г смлени

ЗА КРЕМА

пудинг - 3 бр. (всяко пакетче 37 или 40 г)
захар - 8 с.л.
прясно мляко - 900 мл
ванилова захар - 2 бр.
масло - 100 г меко

ЗА ДЕКОРАЦИЯ

орехи - смлени
млечен шоколад
банани

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 160 градуса.

Разбийте яйцето със захарта до побеляване. Добавете олио, прясно мляко, смесено брашно с бакпулвера, смлени орехи. След всеки добавен продукт разбивайте с миксера. Готовият продукт сипете във форма 20 см с откачащи се стени. Печете блата в загрята фурна. Готовият блат оставете да изстива във формата.

За крема: 

Сложете на котлона 700 мл прясно мляко, в останалите 200 мл разтворете 3 пудинга захар и ванилова захар. След като заври млякото, добавете пудинга и бъркайте до завиране на крема. След като заври, махнете от котлона. 

Оставете да изстива и от време на време разбърквайте, за да не хване коричка. 

Разбийте меко масло с миксер и добавяйте по малко вече изстиналия крем. 

Разбиваме до получаването на пухкав гладък крем. Сипете получения крем върху блата във формата.

Оставете 2 часа в хладилник.

Махнете ринга на формата и украсете.