Прокуратурата пуска нови доказателства срещу „Тад груп“

Георги Янков и служител се питат как разследващите са стигнали до Кристиян

Прокуратурата разпространи още доказателства по делото за кибератаката срещу приходната агенция. Те са публикувани на сайта на спецобвинението с коментар, че  в публичното пространство продължават да се разпространяват манипулативни твърдения, целящи персонално злепоставяне на конкретни магистрати и цялостно компрометиране дейността на прокуратурата. 

В публикуваните нови доказателства има експертна справка, дешифриран запис от видео от камерите на ТАД ГРУП и разпити на свидетели.

Експертната справка удостоверява, че електронните писма, изпратени до "Капитал", Нова и БТВ, с които те се уведомяват за пробива в системата на НАП, са изпратени от компютъра на първия обвиняем за аферата – Кристиян Бойков.

На видеозаписа се вижда вторият обвиняем – търговският директор на ТАД Груп Георги Янков, който разговаря със служител с инициали З.М. ...часове след ареста на Кристиян. Двамата се питат как разследващите са стигнали до младежа и дали той е успял да изтрие разговорите си чрез криптираното приложение "Телеграм".

Разпитите са на собственици на фирми, данни за служителите и клиентите, на които разследващите са открили на компютрите на ТАД Груп. Всички те отричат да са имали отношения с фирмата и смятат, че става дума за нерегламентиран достъп. 

От прокуратурата обещават да продължат да информират гражданите по делото и изразяват тревогата си от подхода на "определени лица, политически партии и медии да поставят собствените си амбиции над интереса на повече от пет милиона българи".