Повдигнаха обвинение на чичото на убитото от питбул дете

Ако мъжът бъде признат за виновен, го очакват до 5 години затвор и глоба от 10 000 лева

Повдигнаха обвинение на 35-годишния Димитър М. за смъртта на 3-годишния му племенник, убит от питбул в двора на къщата им в пазарджишкото село Мокрище.

Районната прокуратура в Пазарджик обвинява Димитър за недостатъчна грижа за гръбначно животно - куче от породата "питбул", което е било под надзор, като в резултат на това е последвала смъртта на малолетно 3-годишно момче. Задържан е за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

В хода на проведеното разследване е извършен оглед на местопроизшествието, към който е приложен и фотоалбум, разпитани са свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, уведомени са Община Пазарджик и Агенцията по храните. Кучето е било прегледано от ветеринар, издадени са предписания, като мерки за него трябва да бъдат взети от съответните контролни органи.

Говорителят на държавното обвинение в Пазарджик Павел Пантов коментира, че разследващите са получили неопровержими доказателства, че чичото е действителният собственик на кучето.

Ако мъжът бъде признат за виновен, го очакват до 5 години затвор и глоба от 10 000 лева. Бащата и лелята на детето до края на деня ще бъдат освободени от ареста, допълва прокурор Пантов.