Привържениците на венецуелската опозиция се събират на митинг в Каракас

Традиционно, основното място за опозиционните митинги остава площад "Алтамира"

 Привържениците на венецуелската опозиция се събират на митинг в подкрепа на доставката на хуманитарна помощ в различни части на Каракас, заяви кореспондентът на ТАСС.
Традиционно, основното място за опозиционните митинги остава площад "Алтамира" (известен още като площад "Франция") и авеню „Франсиско де Миранда“, водещо към източната част на града. Засега тук няма много хора, те идват на мястото, където митингът се провежда в групи от няколко десетки души. Някои идват със знамена на Венецуела и бейзболни шапки в цветовете на националния флаг, предава кореспондентът, цитиран от "Фокус".
Ситуацията в района на митинга е спокойна, няма голяма концентрация на полицейски сили или на Националната гвардия в близост до булеварда. Това е отличителна черта на настоящата политическа криза - правителството не се опитва да възпрепятства провеждането на опозиционни действия, ако те преминават мирно.
Като цяло ситуацията в Каракас е спокойна: магазините и кафенетата работят, както и обществения транспорт.
По-рано лидерът на опозицията Хуан Гуайдо заяви, че на 23 февруари хуманитарната помощ трябва да бъде доставена на Венецуела, а опозицията ще направи всичко необходимо, за да стане това.