Принцеса Даяна след убийството на Версаче: Ще направят същото и с мен, когато съм в кола

"Мислиш ли, че ще се случи същото и с мен", попитала принцесата бодигарда на Доди ал Файед

Принцеса Даяна е на яхта в Средиземно море с любовника си Доди ал Файед, когато до нея достига информацията за убийството на един от най-близките й приятели – Джани Версаче. Италианският дизайнер е убит в имението си в Маями от изстрели във врата и главата. В 09:15 лекарите, пристигнали на мястото, го обявяват за мъртъв, пише "Мирър". Убиецът е младият Андрю Кънанан. 

Версаче е четвъртата и последна жертва на 27-годишния хомосексуалист, който се самоубива осем дни по-късно. Една от запомнящите се корици на принцесата е за "Харпърс базар", където тя позира именно с рокля на "Версаче". Принцесата присъства на погребението на Джани в Милано.

На сутринта след показното убийство, бодигардът на Доди ал Файед намира Даяна на палубата на яхтата и споделя, че тя му задава въпрос, който поражда хиляди разсъждения и до днес: "Мислиш ли, че ще се случи същото и с мен? Съкрушена съм от загубата на толкова велик и талантлив човек."

Даяна се е страхувала, че може да има същата съдба като на Джани, споделят източници, включително в писмо, за което се твърди, че е написано лично от нея до бившия й иконом Пол Бърел. "Те ще го направят, когато съм в самолет, в кола, когато карам, или в хеликоптер", споделя още принцесата на своя приятел и дизайнер Роберто Девори. Само седем седмици по-късно лейди Даяна и Доди загиват в автомобилна катастрофа в Париж, в тунела под моста Алма, когато тя е едва на 36 години, пише "24 часа".

Автомобилът, в който тя е пътувала, се опитвал да избяга от папараци и с голяма скорост се ударил в стената на тунела, след това в една от колоните, разделящи потоците на движение, и накрая се преобърнал.