При операция снощи са задържани 32 кг хероин

Очаква се Специализираната прокуратура да даде допълнително информация, разкри главният прокурор

Сотир Цацаров

Сотир Цацаров

Снощи при операция са задържани 32 кг хероин. Проведена е и операция за противодействие на трафик на оръжия. Това разкри главният прокурор Сотир Цацаров, който взе участие в представянето на резултати от изследване за контрабандата на цигари. 

"Усилията на прокуратурата и на МВР са свързани не само с противодействието на незаконната търговия с цигари. Това е само един от аспектите на работата ни, свързани и с противодействие на незаконния трафик на наркотични вещества. По-късно от Специализираната прокуратура ще дадат информация за двете операции", разкри Цацаров. 

"За нас няма версии за атентата в Сарафово, каквито биха били развивани от една или друга израелска медия. Българската прокуратура обвинява конкретни лица, както е навсякъде по света. Не обвиняваме организации, държави, движения, независимо дали биха били квалифицирани като прогресивни или терористични. Извършителите са физически лица и такава е логиката на наказателното право. Не се занимаваме с организации и не ги обвиняваме. Всичко останало са въпроси на външна политика“, отговори главният прокурор на появилата се информация от израелски медии, че не Хизбула стои зад атентата в Сарафово, тъй като името на организацията не фигурира в обвинителния акт.