Президентството се оправдава: Няма стенограма от срещата на Радев с патриарх Кирил

снимка: пресцентър на Президентството

снимка: пресцентър на Президентството

Разговорите на президента с патриарх Кирил и водената от него делегация не са били засекретявани, нито е водена стенограма, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. От там подчертаха, че българските национални интереси се отстояват твърдо и отговорно на всяка международна среща на президента Румен Радев, съобщава БНР. 
 
По-рано днес парламентарната група на ГЕРБ излезе с настояване президентът да разсекрети стенограмата от срещата си с руския патриарх, за да отпаднат неяснотите какво е предизвикало острото изказване на главата на Руската православна църква. Тома Биков заяви:. 
 
"Поради високия обществен интерес да бъде разсекретена стенограмата от срещата, за да бъдат разсеяни всякакви съмнения за това дали българската национална позиция е била една при премиера, друга при президента. Надяваме се президентът, като човек с ястребско поведение, като ястреб да е защитил българската национална позиция. Благодарни сме на руската армия, че е водила война в името на българската свобода, но в тази армия са участвали и българските опълченци, така, както са участвали и други националности“.