Премиерът шокиран от десницата: Казват че съм слуга на Путин, а президентът Радев пръв там

Днес той участва в церемонията по официалното откриване на нов завод "Мултивак" в Божурище

Бойко Борисов

Бойко Борисов

„Не мога да разбера – приятелите ни отдясно пишат, че аз съм слуга на Путин, а президентът Радев беше пръв там. Не мога да ги разбера“. Коментарът направи пред журналисти министър-председателя Бойко Борисов, предаде „Фокус“.

Президентът Румен Радев беше надпартиен, но заедно със своя шеф Корнелия Нинова, всеки ден изказванията му са срещу правителството, продължи с учудването си премиерът и добави: „Всеки ден слушаме упреци срещу правителството и нито дума за опозицията и това, което са направили“

По повод протестите на десницата пред Парламента срещу рестартирането на проекта за АЕЦ „Белене“, той уточни, че десницата е ГЕРБ, а останалите десни партии определи като „отломки, които не успяха да влязат в Парламента, биейки се кой е вожд“. 

Бойко Борисов участва в официалната церемония по откриване на нов завод за вакуумни опаковъчни машини „Мултивак“ в Индустриална зона Божурище. 

"Да виждам българското знаме до това на Германия и ЕС ме прави истински щастлив", заяви премиерът. Той уточни, че гръбнакът на немската икономика са семейните фирми като „Мултивак“, а България има огромни инвестиции именно в заводите на такива фирми. 

„Отложихме среща с вашия министър, за да ви посрещнем тук, защото все пак идвате с 40 млн. инвестиция“, пошегува се Борисов. Той допълни, че прави уточнение за опозицията: „Инвестициите в България са с над 2 млрд. повече в производство, а не в сферата на услугите и това е много важно за инвеститорите – имаме икономически растеж, стабилен курс на лева към еврото, огромен финансов резерв и най-нисък дълг в ЕС“. 

Премиерът се обърна към немските инвеститори и каза, че за по-голяма сигурност на вложеното от тях, България кандидатства за чакалнята на Еврозоната и Банковия съюз.