Повдигнаха три обвинения на Мартин Трифонов- за убийство, за блудство и за изнасилване

Окръжната прокуратура в Сливен повдигна три обвинения - за убийство, за блудство и за изнасилване на задържания за убийството на 6-годишното дете от сливенското село Сотиря.

Задържаният Мартин Трифонов е в болница под засилена полицейска охрана. Заради трагичната смърт на момичето в понеделник в Община Сливен е обявен Ден на траур. Обвиненията на Мартин Трифонов са повдигнати в присъствието на служебен защитник в болницата, където е настанен, предаде БНТ.

След няколкочасови преследвания вчера и оказване на съпротива, заподозреният за убийството в Сотиря беше прострелян от полицията.

Има огнестрелни рани и счупвания на костите в областта на крака. Състоянието му е стабилно, адекватен е и е контактен, казаха от Сливенската болница. Направени са му две операции. По думите на лекаря поне седмица ще е необходима 21-годишният мъж да бъде изписан от лечебното заведение.

Четете още новини от България и света!

По време на укриването си Мартин се върнал в дома си за кратко. Майка му го нахранила, но не съобщила в полицията.

В понеделник съдът ще гледа мярката за неотклонение на Мартин. Предвидените наказанията за трите обвинения са 30 години затвор, доживотен затвор и доживотен затвор без право на