Разкриха подробности за последните мигове на Шабан Шаулич

След удара в резултат на жестоката катастрофа певецът е излязъл от колата, но му прилошало

Подробности около последните мигове от живота на Шабан Шаулич бяха разкрити от сръбския външен министър Ивица Дачич.

"След удара певецът излезе от колата, но изведнъж му прилоша и той припадна. Пристигналите на мястото на трагедията медицински екипи оказаха на Шаулич спешна помощ и го откараха в болница. Там му дадоха някакъв медикамент и той заспа, завинаги", каза първият дипломат на Белград пред телевизията от страната си "Пинк!".

По думите на Дачич певецът не е имал външни наранявания и това потвърждава първоначалната информация, че изпълнителят си е отишъл от инфаркт. "Ние трябва да изчакаме и окончателното заключение на съдебните медици", каза още ръководителят на външнополитическото ведомство на западната ни съседка.

"Нашата задача на този етап е транспортираме тялото на покойниците. Смятам, че Шаулич трябва бъде погребан на Новото гробище в Белград", изрази мнението си министърът на външните работи.

Шаулич загина след катастрофа край западния германски град Дортмунд на 17 февруари. Неговият спътник и колега Мирсад Керич почина ден по-късно от раните си, а в жестоката катастрофа пострада и кумът на певеца Слободан (Слоба) Стоядинович.