Помагало за руския полицай: Не обличайте фланелка с номера 14, 18 и 88

То е предназначено за Световното по футбол, като възможност да бъдат разпознаване на ултраси и други провокатори

Из социалните мрежи върви снимка на помагало за руски полицаи - за забранени нацистки символи. То е предназначено да заостри вниманието им към всевъзможни ултраси, ползващи символика, свързана с Третия райх по време, на Световното по футбол.

Резонно сред тях има цели 6 разновидности на свастики, но също така черепът на SS, знаци на американската Ку-клукс клан и дори руни, използвани доста активно от нацистите в тяхната символика, пише ClubZ.bg. Нарочна забрана има за емблемата на "Славянски съюз" (Славянский союз, или СС) - руско националистическо националсоциалистическо движение, основано през 1999 г. и забранено на 29 юни 2010 г. Лидер на организацията  е Дмитрий Дьомушкин.

Лошо може да си изпатите също, ако носите фланелка с № 88 или 18. Двете числа се свързват с инициалите на Адолф Хитлер - "A" и "H", съответно номерата им 1 и 8 в латиницата, или в случая с 88 - с двете букви "Н" - от "Хайл Хитлер".

Може да имате проблеми и от числото 14. То символизира т. нар. 14 думи на националиста Дейвид Лейн. Най-често се отнася за девиз, съставен от толкова думи: We must secure the existence of our people and a future for white children. (в превод: "Ние трябва да осигурим съществуването на нашия народ и бъдещето за белите деца"), но може да се отнася и за друг девиз: Because the beauty of the White Aryan women must not perish from the earth. (превод: "Защото красотата на белите арийски жени не трябва да изчезне от Земята").