Полша победи Япония с 1:0, Колумбия класира самураите

Колумбия излъга с 1:0 Сенегал в последна среща от Група "Н" на Мондиал 2018

Полша изненада Япония, след като селекцията на Адам Навалка, която нямаше никакъв шанс за класиране, победи с минимален резултат днешния си съперник. Само въртележката в групата и резултата от другия мач оставиха "самураите" в голямата игра на Мондиала.

Успехът направи така, че азиатците продължиха напред в турнира с 4 точки, с колкото остана и Сенегал. Двата отбора имат еднакви показатели и по голова разлика, и в прекия сблъсък, но заради правилото за феърплей, японците получи "зелена светлина" за елиминациите, пише topsport.bg!

Като цяло срещата не предложи особени футболни достойнства и интересни моменти, като съставът на Япония действаше по-прибрано с идеята да не загуби. Причината - хиксът също гарантираше на "самураите" участие в следващата фаза.

След малко повече от 10 минути игра Нагасаки бе намерен с центриране отляво в наказателното поле, но ударът му с глава мина до страничната греда.

Колумбия излъга с 1:0 Сенегал в последна среща от Група "Н" на Мондиал 2018 и успя да се класира на 1/8 финал. Единственото попадение в срещата заби Йери Мина в 74-ата минута на мача.