Полицията издирва снимки и записи на кървавата вендета в Торонто

По думите на очевидци облечен в черно мъж е изстрелял над 20 куршума

Полицията в Торонто издирва снимки и клипове, направени от хора и магазини в района, където въоръжен мъж уби една жена и рани 13 души в гръцкия квартал на канадския град, предаде Асошиейтед прес.

Видеозапис на снощната стрелба, получен от очевидец, показва облечен в черно мъж, който изстрелва три куршума от тротоара към вътрешността на магазин или ресторант. Свидетели на нападението заявяват, че са чули между 20 и 30 изстрела.

Началникът на полицията Марк Сондърс заяви, че не се изключва версията нападението да е било терористичен акт. Полицията съобщи, че атаката е била извършена в района на булевардите Данфорт и Логан, където се намират множество ресторанти и кафенета.

Една жена загина и 9-годишно момиче се намира в критично състояние. Сондърс съобщи, че нападателят е убит в престрелка с полицията.

Масовите нападения са рядкост в най-големия канадски град.

Кметът Джон Тори заяви, че "бяхме свикнали да живеем в град, където подобни неща не се случват", но в наши дни се случват неописуеми неща. Според него в града има прекалено много леснодостъпни огнестрелни оръжия.

През уикенда в Торонто бяха разположени десетки допълнителни полицаи поради неотдавнашен ръст на насилието, извършено с огнестрелно оръжие, отбелязва АП.

До момента няма данни за пострадали или загинали български граждани в следствие на стрелбата, съобщи МВнР.

Генералният ни консул в Торонто Петър Крайчев се е свързал своевременно с Кралската канадска конна полиция, откъдето са заявили, че до момента няма информация за пострадали или загинали българи.

Консулството ни е в контакт с местните власти, следи развитието на ситуацията и е на разположение за оказване на съдействие при необходимост.

Наши сънародници, които желаят на получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон на представителството ни: +1 416 892 1738.