Защо Валери Симеонов е заплаха за „путинисткото лоби“ в „Обединени патриоти”

Волен Сидеров с византийска ловкост „разобличи“ заговор на вицепремиера с десните

Лидерите на патриотите

Лидерите на патриотите

Светослав Пинтев 

„Лидерът на БЗНС Николай Ненчев реагира вместо вицепремиера Валери Симеонов с декларация, но това разгневи като сибирски тигър председателя на "Атака" Волен Сидеров. В което той видя заговор на заместник-министър-председателя с десните, за 

да свалят правителството

Гениално прозрение в стила на партенките на КГБ.
 Това ще е първият случай в историята, в който вицепремиер се напъва заедно с извънпарламентарната опозиция да катурне кабинета, където има ключова роля, ако вярваме на Волен. 
Пък аз си мисля, че белокосият вожд е сериозно притеснен да не би проруската клика да намали влиянието си в „Обединени патриоти“, а оттам да загуби възможността да влияе на властта. Явно имат другия вицепремиер Красимир Каракачанов за ненадежден  център, който няма да осигури нужния баланс в точния момент, въпреки, че също не крие любвеобилното си отношение към Москва. Мъти се нещо и Волен

разчиства терена 

АЕЦ ли ще ни пробутват, МИГ-ове ли?  Или нещо още по-грандиозно.  „Поживьом,увидим“, както казват началниците му. 
Сидеров се нахвърли яростно на Николай Ненчев, ясно е защо и направи едно изявление, което граничи с пиеса на театъра на абсурда.
 Ето няколко безценни къса от него:  „Първото, което се сещам е, че г-н Ненчев реагира вместо Валери Симеонов. те да не са заедно в някакъв клуб, дали е Зет, Хикс, Игрек, не знам.
Аз в последните си изявления визирам неправомерни проверки по морето, злоупотреби с власт от страна на вицепремиера, изведнъж отговаря Ненчев.
Това потвърждава моите съмнения, че Валери Симеонов като лидер на НФСБ има контакт с партии, които са против това правителство“. 
Това пък потвърждава моите съмнения, че вицепремиерът представлява 

заплаха за „путинисткото лоби“

 То не се и крие. Тук изобщо не става въпрос за заведения, интереси по морето и пр. дреболийки, въпреки че понякога и любимите заведения на мутрите имат нужда от защита. Зад измисления от Волен клуб, насочен срещу властта ясно прозира кагебейското мислене на Решетников.
Валери Симеонов, каквито и кусури да има, не се изявява като путинист, напротив, а това е голям грях за Волен и такива като него.  – „Хората, които управляват Русия, не искат признание, искат подчинение“, много точно забеляза вицепремиерът преди време.
  Доживяхме лидерът на „Атака“ да ходи по морето след бившия си кум и настоящ коалиционен партньор Валери Симеонов и да събира показания по заведенията колко лошо се е държал с горките собственици на „Какао бийч“ и други подобни. 
„Ако някой клати правителството, това са действия като тези на вицепремиера, които създават недоволство сред хората и поставят едни черни точки в действията на правителството. Ще продължа да искам от правителството да прави това, за което е избрано от народа - повишаване на доходите, повече полиция в населените места, концесиите, за които отговаря Симеонов, да се положат сериозни мерки за демографията.“
Възможно е тук 

ключовата дума де е концесии
 
А може и да се притеснява, че  тези акции на Симеонов  срещат все повече одобрение. Кога за последно някой е скачал срещу точно тези заведения?
Винаги съм смятал, че в миналия си живот Валери Симеонов е бил висш византийски сановник , майстор на дворцовите интриги във Влахерна, а Волен Сидеров нещо като партиен секретар в съветска лудница, които във великата съветска страна служеха за въдворяване на мислещите различно. Въпреки статията му „ Да свалим Альоша от наряд“ на последния. Поне визуално го докарват едно към едно. Оказа се, че съм бъркал. 
 Византийската  школовка в руска редакция вече е ярко видима при  Волен Сидеров, който се изживява за пореден път като генерал-губернатор на държавата. 
„Обръщам се директно към министър-председателя. Ще го направя и лично, когато се състои коалиционният съвет. Г-н Борисов, кой ще поеме отговорност, че ваш вицепремиер бива опроверган от държавни институции. Симеонов обяви няколко заведения на морето за незаконни. От ДНСК направиха проверка и заявиха, че са законни. Кой поема отговорност за тази лъжа на вицепремиера? Министър Нено Димов също се намесва в схемите. Оставка и за двамата“. 
Тук неслучайно се забърква министърът на въздуха, както му викам, да ни се отплесне мисълта към екология, плажове, лифтове и др. залъгалки.   
Помните ли кога за първи път Сидеров скочи на Симеонов след сдобряването им и влизането с фанфари във властта. Стана през март. Заради руския патриарх Кирил.
Тогава Симеонов дръзна да направи едно култово изказване за

 патриарха на Путин  

Който току-що беше опитал да унижи българската държава и тупаше с юмрук по масата на държавния глава като някой чобанин. Или по точно като ромейски севаст пред крепостните си.
  Симеонов се изрази така: 
„Патриарх Кирил трябва да е ясно на хората какъв е, той не е слязъл от небесата. Той не е слязъл от рая и не е пратеник на господ Бог или на Иисус Христос. Патриарх Кирил е известен като "цигарения митрополит" на Русия. От 96-та година той има 14 млрд. долара от внос на безакцизни цигари. Тоя хитрец е внесъл безакцизни цигари и 4 млрд. вино за нуждите на църквата - пак безакцизно. Тоя същият има частен самолет, има вила в Швейцария, на тоя часовникът му е 30 000 и тоя същият да има наглостта да раздава правосъдие пред българския президент?!
Недопустимо е духовно лице, когато се споменават жертвите в сраженията, той да им вади костите и да ги изхвърля от историята. Това не е източноправославен духовник. Това е агент Михайлов от съветското КГБ - доказано. Второразрядно съветско ченге да дойде да ми казва кое е истина и кое не, няма как да стане", каза Валери Симеонов. 
И в тези думи нямаше нито една, която да не е вярна. Не знам заради съветското ченге ли се засегна тогава Волен, по богословска линия ли, по линия на византийската държавност ли. Е, сега ще гледаме втората серия.