Защо американските евреи идеализират съветския комунизъм?

Идеализмът обаче не може да е оправдание за моралната деградация, а революцията не може да бъде заместител на цивилизацията

Рут Визе, tabletmag.com

В тази страна имаше време, когато почти изцяло виртуалната интелектуална жизнеспособност по един или друг начин зависеше от Комунистическата партия. Ако не сте били някъде в орбитата на партията, вероятно сте били в опозиция, което означаваше, че голяма част от вашата мисъл и енергия е била посветена, за да поддържате тази своя опозиционност. И в двата случая обаче Комунистическата партия определяше в крайна сметка за какво и в каква посока да мислиш.
Тези редове не са написани нито в Съветския съюз, нито в някой от нейните сателити, а в Ню Йорк през 1947 г. от Робърт Варшов в списание "Коментар", посветено на американската култура през миналите десетилетия. Макар и леко хиперболизирано (когато говори за южните земедеци, американските учени т.н.), той вярно описва американската еврейска култура от онова време, опирайки се на своя юдейски корен. В това движение, в което беше той, имаше хора като Юлиус Розенберг, Джордж Ковал и Марк Зборковски, които активно 

шпионираха за Съветския съюз

 В същото време редактори на комунистически издания, холивудски и синдикални активисти, партийни  драскачи и  институционални лидери били режисирани от Москва и към тях били пришивани псевдо опозиционери, които ги подстрекавали да популяризират добродетелите на сталинизма пред злините на американската конституционна демокрация.
Според данни в Енциклопедията на Еврейската архивна библиотека, от около 83 000 членове на Комунистическата партия през 1943 година, жените са представлявали почти 46%. 
Освен това историците, които изследват комунизма, констатират, че почти половината от членовете на партията са били евреи през 30-те и 40-те години на ХХ век, и че около 100 000 евреи са преминали през партията през  десетилетията на големите промени. Неуспорим изглежда фактът, че еврейските жени са били едни от най-многобройните в редиците на Комунистическата партия по време на Голямата депресия и военните години; а за всяка, която е имала членска карта на комунист, са отговаряли по няколко активисти на масови партийни организации, които обаче не са били членове на партията. (Навлизането на комунизма в Съединените щати)
Тонът тук е празничен, чувстваш гордостта, която изпитва еврейката, станала известна със своята комунистическа дейност. Подобно на героинята на на Барбра Стрейзънд в "Каквито бяхме", в който тя омагьосва американския спецагент Робърт Редфорд. Тези жени комунистки могат да бъдат номинирани за шампионки по защита на благородни каузи. Вивиан Горник наскоро се изхвърли в "Ню Йорк Таймс", като написа за комунистките, които подтикнали Съединените щати да станат демокрация, каквата те винаги са искали да бъдат.
Този съветски комунизъм, за който говори, е 

убил приблизително 30 милиона от собствените си граждани, 

включително и чрез наложен от правителството глодомор в Украйна, подробности за който трудно понасят даже хора, претръпнали покрай литературата за Холокоста. Хитлер е убил милион еврейски деца, но Сталин е убил два пъти повече деца от Украйна. Именно на базата на този съветски комунизъм е подписан пактът с Хитлер, предизвикал войната срещу Полша и е създал лагера „Гулаг“, който далеч надхвърля ужасите на концентрационните лагери на Хитлер по брой на жертвите в него. Това е бил тоталитарен режим, усъвършенствал езика на Оруел, превръщайки го в език на лъжата, който не просто маскира злото чрез безобидна терминология, подобно на нацистите, които подмениха термините „преселване“ с „унищожение“ и

 „очистване“ с „убийство“

 Този език налага и легитимира шпионажа, отчуждението, масовите убийства и тиранично управление в името на "егалитаризма" и "международния мир".
Що се отнася до евреите и юдаизма, съветският комунизъм забранил упражняването на религията и изучаването на иврит. Еврейската част в Комунистическата партия поела водещата роля в преследването на равини и учители, като някои от тях убивали, а други изпращали на сигурна смърт. Съветите приветствали арабските кланета на евреите в Палестина през 1929 г., които били знак за началото на Арабската комунистическа революция, тогава били формулирани и лозунгите на антиционизма, които днес са в основата на антисемитизма в Америка. Съветската пропаганда обвинявала евреите за империализма през 30-те години на миналия век и за расизма през 70-те години. Съветите примамвали евреите с фалшиви обещания за постове в "Бирбиджан", като демонизирали еврейския ишув? в земите на Израел. Съветите използвали еврейския антифашистки комитет, за да спечелят подкрепата на американците по време на Втората световна война, а след това екзекутирали техния лидер през 1952 година. Нима Горник ще каже, че по този начин комунизмът е подтикнал евреите да станат праведни хора, каквито винаги са се стремели да бъдат?
Ние, американци и евреи, искаме от народите, които някога са били подвластни на фашизма и са извършили геноцид в името на тази идеология,  

да признаят своите злини,

 извършени в миналото. Ние правим това не за да вменяваме някому вина, а просто защото чрез самоосъзнаването на тази вина може да се предотврати повторението на подобно поведение/ подобен режим. Как е възможно изобщо американците и особено евреите да възприемат болшевишкия режим като нещо романтично или невинно?
Днес никой няма право на извинение, че "не знае какво се е случило". Знаем, знаем, знаем - и ако се преструваме, че не знаем, нека Робърт Конкуест и Александър Солженицин, и „Ужасът Коба“ на  Мартин Амис " станат задължителни четива наравно с тези на Ели Визел.
Това в никакъв случай не означава, че евреите са отговорни за комунизма, както се опитват да ни натрапват някои от бившите европейски субекти. Това фалшиво обвинение трябва да бъде осъдено  толкова категорично, колкото всяко кръвопролитие или проява на геноцид. Комунизмът е причинил не по-малко вреди и поражения на евреите в сравнение с други народи, но имено заради тези огромни поражения сме длъжни сериозно да погледнем на факта, че много евреи са подкрепяли един от най-мракобесните режими в историята и да се опитаме да разберем как, защо и до каква степен те са били толкова силно заблудени по отношение на този режим. Публичните изслушвания на сенатор Маккарти през 50-те години на миналия век са също толкова  "антиамерикански", тъй като не бе  продължено активното разследване и това послужи като оправдание за пораженията, което американският комунизъм използва, за да прикрива съветските престъпления, подкопаването на американските институции и противопоставянето на евреите "в земите на тяхната истинска родина“.
Евреите са приели Тората в Синай, за да бъдат спасени от ужасните последици, които може би са били постлани от добри намерения. Забраните в Тората към  идолопоклонството са имали за цел да ги защитят именно от ужасите, последвали от "добрите намерения" на комунизма. Идеализмът обаче не може да е оправдание за моралната деградация, а революцията не може да бъде заместител на цивилизацията.