За орловите очи на летеца Радев или къде зяпа нашият президент

Проруската провокация на Шипка е обида за България, за Европейския съюз

Провокаторите със знамето на несъществуващата република

Провокаторите със знамето на несъществуващата република

Александър Йорданов

Далеч съм от мисълта, че един летец може да е зле със зрението. Това не ти е писател, че да сложи рано, рано, очила. Летецът има орлови очи. Сигурен съм. Затова и няма начин довчерашният летец Радев, днес президент на България, да не е видял огромната провокация на Шипка преди 2 дни. Провокация е най-точното определение за това, което зрителите на БНТ1 видяха от репортажа от честването на 140 годишнина от Шипченската епопея. А видяха зрителите, че 


на Шипка идиоти издигат т.нар. "знаме" на т.нар. "Донецка народна република"

Но тъй като няма такава държава, няма такава република и президентът Радев отлично знае това, става дума очевидно за добре обмислена проруска провокация осъществена от дебили, както би ги нарекъл моят фейсбук другар Георги Георгиев.
Но се питам, къде в този момент е зяпал нашият президент? Или зрителният му анализатор е вече дефектирал? И ако е видял провокацията толкова ли не можеше по време на словото си да вмъкне няколко думи срещу нея. Да се разграничи. Защото как да тълкуваме мълчанието му? Би трябвало той на момента да реагира на тази проруска наглост. Да реагира като истински летец – бързо, динамично, адекватно, веднага. Но е факт! Не реагира.
Затова и си позволявам да обърна внимание на президента Румен Радев, че тази проруска провокация на Шипка е 

обида за България, за Европейския съюз

 и за целия нормален свят. Обида е и за самият български президент. И не само защото той представлява България. А защото тази провокация показва за какво го мислят нейните автори. Мислят го за "техен човек", пред когото всякаква проруска агитация и наглост минава лесно. Мислят го за човек на когото са му намерили цаката: офталмологичен проблем!