Паролата на прехода! Паралелната държава има цвят, Таско

Доживяхме Ерменков да я бори, а ДПС да брани журналистиката

Рокер дремел в душата на чекиста

Рокер дремел в душата на чекиста

Светослав Пинтев 

Какви времена доживяхме само. И китайците даже не могат да кажат, че не са интересни. 

Гротеска, мистика и скърцане със зъби 

 Доживяхме лицето Таско Ерменков да ни учи как се бори паралелната държава, да ни обяснява, че тя нямала цвят, да се бори срещу разпределянето на обществен ресурс.
   „Ние сме единствената партия“, разправя още Таско.  Така е единствената и неповторимата, която създаде въпросната паралелна държава, организираната й престъпност, енергийната и мафия, така „чужда“ на Таско, който през 2013 дори имаше безочието  да се пише редови протестиращ срещу монополите.  Паралелната държава има цвят, Таско, той е алено червен. Е, и с турскосини нюанси, които са специално създадени, за да отиват на аленото. Друг е въпросът, че представителите на този цвят имат малко повечко акъл и 

Започнаха да разпределят порциите
 
Доживяхме също ДПС да брани журналистиката, да алармира: „Демокрацията и свободата на словото са в опасност“. Остава да прати и аскер да ги спасява. Като заедно с БСП правеха по времето на Орешарски. 
Същото ДПС, което превърна думата демокрация в празна дума по нашите земи, като още от създаването си побърза да сложи ръка върху де-що има бизнес, за да се превърне в икономическа империя с огромна политическа мощ, като пътьом прибра в джоба си т.нар. четвърта власт.   Същото, което владее медиите и разпространението на печата чрез депутата си Делян Пеевски, като по този начин

 сложи прът в колелото на въпросната демокрация

Дори само думите „свобода на словото“ са подигравка в устата на лидера на движението Мустафа Карадйъ. Сложени там, съмнява ли се някой, от почетния му председател д-р Ахмед Доган. Като самия Мустафа.  
 ДПС, което беше създадено от ЦК на БКП, за да е патерица на същото това БКП, но вече под името БСП. Задача, която изпълни повече от успешно, без съмнение. И осребри по умно от БСП.
 
В действията на двете съдружни организации личи ярост 
   
Действат предизвикателно към обществото, арогантно наричат черното бяло и обратното. Така както управляваха чрез кабинета Орешарски. Сега пак са се вдигнали на бой последен. За някои той може наистина да е последен, апропо.  А Стратегът на ДПС не може да не си дава сметка за това. Той винаги разиграва няколко варианта за развитие на ситуацията, няма как да не е видял и този. 

 „Става дума за любов... или е опит за убийство!“

Така гласеше заглавието на една пиеса, поставена от Параскева Джукелова в Народния театър, но и за случая е много подходящо. За някои може да се превърне в самоубийство по особено жесток начин. А схемата за разяряване на обществото е позната. Тя е като при биковете-размахват им червеното. В нашия случай има и допълнителна екстра. 
  Депутатът от ДПС Делян Пеевски в момента работи по законопроект, свързан с "вторичното разграбване на фалиралата КТБ",  съобщи пред Би Ти Ви зам.-председателят на парламентарната група на движението Йордан Цонев, който също работел по проекта. Това изявление е най-безумната провокация от назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС до сега. Акт, който взриви търпението ни и изкара десетки хиляди на улиците. Не за месец, не за два, а за година и няколко месеца, колкото просъществува правителството „Орешарски“.  А обществото сякаш има

Шесто чувство

Помните ли онази снимка на ученика Пеевски с боса на „Мултигруп“ Илия Павлов, близък другар на Сокола. Нали не си мислите, че милиардерът е срещнал хлапето, харесали са се и са се сдружили. По-вероятно е босът да е обучавал бъдещия бос на империята. Или не? 
„У нас не бе извършена смяна на елитите. Същите стари муцуни, свързани с комунистическата партия и нейните безскрупулни служби за сигурност, продължават опитите си да доминират нашето общество, беше забелязал президентът Росен Плевнелиев. Повечето не го забелязват, така им е по удобно.
Е, личният състав се обновява, много ясно, но това не променя нищо.

Въпросните служби навлякоха нова кожа

 Което ни най-малко не означава, че са се променили, напротив. Вълкът си мени кожата, не и нрава, както е забелязал мъдрият български народ. Някои даже станаха видни масони, та сега ни управляват от великия архитект на Вселената и пр. А са си същите…
Проблемът е, че последните 28 години се опитваха да ни накарат да повярваме, че отделни полковници и генерали от  въпросните служби са работили за себе си, когато създаваха мутрите, икономическите гиганти от рода на „Мултигруп“, което изобщо не е вярно. Службите бяха и си остават „щит и меч на партията“. Казвал съм го много пъти, но ще продължа да го повтарям, защото това е ключовото словосъчетание на прехода, фразата, която е негова емблема, нещо като „Сезам , отвори се“ за съвременните разбойници.  Може да се нарече също и паролата на прехода. Абревиатура с три букви: БКП. Единствената партия, Таскоооо….