Открити думи: Радев, бъдете българин – не ставайте част от комунистическата лъжа!

Комунистите не загиваха за България, а за своята партия, за чуждата съветска държава

Президентът и политическият му настойник

Президентът и политическият му настойник

Александър Йорданов

Президентът Румен Радев подходи с познат "трик" към датата 9 септември. Това, според него, трябвало да бъде ден за "помирение"!? "Какво е 9-ти септември - дата на революция или преврат?" – пита Радев и провокативно отговаря: "За мен е нито едно от двете." Този отговор е 

провокация

Случилото се на 9-ти септември е ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ. Имената на превратаджиите са добре известни. Известно е и какво се случва след преврата – убийства без съд и присъда, убийства "присъдени" от незаконен съд, терор, концлагери, антихуманна политическа и икономическа система, тоталитаризъм, еднопартиен режим, унищожаване на демокрацията, ликвидиране на гражданските права и свободи.
Според Румен Радев на 9-ти септември трябва "да се поклоним пред всички невинни жертви преди и след 9-ти септември, пред всички загинали с мисъл за България".
Тук вече мисловната боза прелива. Комунистите не загиваха за България, а за своята партия, за чуждата съветска държава, за своята идея. Нещо повече. Когато бяха на фронта – през Първата световна война, те се обърнаха срещу българската държава. В най-трудния за нея момент. Пет години по-късно вдигнаха бунт. Пак срещу държавата ни. По сигнал от Кремъл. След още 2 години извършиха най-големия в историята на Европа терористичен акт – взривиха християнски храм в центъра на София, избиха достойни българи. И продължиха да развиват своята незаконна "военна организация".
 Г-н Радев, какво би се случило днес в България, ако всяка партия си създаде "военна организация", ако започне да се въоръжава? 

Отвратителното комунистическо „партизанство” бе тероризъм срещу България

 И какъв позор: комунистите съдействаха за окупацията на България от чуждата съветска армия.
Добре е да се знае, че лицата, които Радев нарича "невинни жертви преди 9-ти септември” са съдени по законите приети от българското народно събрание. Нима държавният ни глава не знае, че всяка незаконна дейност трябва да се преследва от съответните институции на държавата? Нима същото не искат и днес българските граждани –лица осъществили престъпна, незаконна, дейност, да бъдат задържани, съдени и бързо наказвани. Българската държава преди 9-ти септември 1944 г. прави точно това. Дори стотици са случаите на помилване на комунисти-терористи, на изчакване до последно да се вразумят. Още повече, че тези терористи са обслужвали политиката на чужда държава – СССР, те се гордееха с това си предателство.

Българските комунисти не са„антифашисти”,

 защото не са демократи. Няма как недемократ, тоталитарист и сталинист по убеждения, да бъде "антифашист". Европейските антифашисти не воюваха със собствените си държави. Те не подариха държавите си като „трофей” на Сталин. А българските комунисти правят точно това – те искат да унищожат България, затова и унищожават нейната Търновска конституция, историческата ѝ традиция на монархия, унищожават политическката опозиция, атакуват вярата на народа в Христа Спасителя, избиват политическия, стопански, духовен, военен и културен елит на страната. Нима като български президент Вие, г-н Радев, не знаете, че след 9-ти септември българските комунисти-терористи, обявяват за „фашисти” абсолютно всички умни и талантливи хора на България, духовните водачи на страната. Но ще кажете – това е било за кратко време. Но ще ви попитам: откога престъпленията се делят на кратки и дълги?
Нямате нито конституционното, нито човешкото право, г-н Радев, да наричате терористите и техните "ятаци" "невинни жертви". Няма как да са „невинни жертви” хора, които са решили с оръжие в ръка да променят устройството на собствената си държава и да ѝ наложат чужд политически и икономически режим – съветският. Ако те са „невинни жертви” то всички останали български политици преди 9-ти септември са светци. А и документите ясно говорят. Ако при защитата си от комунистическия тероризъм преди 9-ти септември отделни представители на органите на сигурността – полиция или жандармерия, са превишавали правата си, то те веднага са били изправяни пред съда. И са осъждани.
А сега внимание, г-н Радев! След 1990 година българският съд отмени всички присъди на антибългарския "Народен съд". Това известно ли ви е, г-н Радев? Ние, българите, реабилитирахме посмъртно всички жертви на комунистическия терор след 9-ти септември, всички осъдени от незаконния Народен съд, всички пратени в концлагери. Те са наистина 

"невинни жертви" на комунистическия терор

И отново внимание, г-н Радев. Убийците на "невинните жертви" останаха ненаказани. Нещо повече. Използваха зверствата, които са извършвали като трамплин за кариера. Те управляваха България близо половин век. И не даваха и дума да се издума за техните престъпления. Техните наследници ползваха тези престъпления като „привилегия”.
И още малко внимание, г-н Радев. В България има закон, който обяви комунистическия режим след 9-ти септември (а не управленията преди 9-ти септември!), за ПРЕСТЪПЕН. Като престъпна в закона е определена и партията БКП. Законът е приет през 2000 г., а партията, която прие с гордост наследството на престъпната организация БКП ви подкрепи Вас за президент. Спите ли спокойно, г-н Радев?
Когато след Втората световна война в Нюрнберг изправят на съд нацистките престъпници, на смърт са осъдени 12 от тях. Създаденият под съветски натиск у нас „Народен съд” издава 9 550 присъди в 135 съдебни процеса. Осъдени на смърт са 2 730 „фашисти”, като – внимание г-н Радев, 200 от тях вече не са между живите, когато ги „съдят”. Комунистическите варвари съдят убити от тях хора!? Присъдите ги нарежда от Москва Георги Димитров. Чували ли сте за този негодник и национален предател, г-н Радев? Не се ли срамувате като българин, че все още има град в България, който носи това позорящо страната ни име. Това не е ли гнусно варварство, г-н Радев? Или и вие мислите, че България е била „най-фашистката” държава на света, по-фашистка от Германия и Италия взети заедно? Но защо тогава СССР не е скъсал дипломатическите отношения с тази „фашистка държава" по време на войната? На лъжата, че България е била „фашистка държава” трябва да се сложи край. Повтарям, за да запомните, г-н Радев – Международният съд в Нюрнберг осъжда на смърт 12 нацисти, а комунистическия „Народен съд” – 2 730 НЕВИННИ БЪЛГАРИ.
Г-н Радев, на 18 септември 2008 г. българският Парламент прие т.нар. Пражка декларация за европейската съвест и комунизма. Това стана на осмата година след като нашият парламент прие Законът за обявяване на комунистическия режим за престъпен. Народното събрание осъди комунизма като настоя да се коригират учебниците по история, така че децата да учат за престъпленията на комунизма, както учат за престъпленията на нацизма. Г-н Радев, вие съгласни ли сте децата на България да изучават зверствата на българските комунисти, за да се предпазят от комунистическата зараза? Да или не, г-н Радев. За нацистките престъпления учехме и знаем. Въпросът днес е за престъпленията, за пораженията, които нанесе върху нашия народ комунистическата идеология и управление.
Г-н Радев, за какво помирение говорите? Кой човешки или Божи морал Ви дава право да искате от нас, българите, обикновените хора, невинните хора, 

да се помирим с престъпниците

 А може би да поемем и тяхната вина? Да им простим греховете? Но те имаха цялото време на света след 1989 година, за да поискат прошка от българския народ. Да се покаят. Не го направиха. Те дори и с това, което през 2008 г. прие Народното събрание – за учебниците, не са съгласни.
Затова г-н Президент, слезте на земята. Не си слагайте грях на душата. Не ставайте част от комунистическата лъжа.
Помирението, за което говорите, г- Президент, може да се случи само при признат грях, при призната вина. Как българите, колкото и да сме добросърдечни като народ, да се помирим и примирим с циници като онзи Боков, който някога заяви, че поемал "вината само с мезета". А може би и вие замезвате с такива циници, г-н Радев. Недейте. За тях вие сте обикновено „хвърчило”( помежду си те така ви наричат!), на което те смятат, че са дали възможност да кацне на политическата полоса. Защото така са преценили техните „господари” в Кремъл.
Спомнете си, г-н Радев, че сте български офицер. Имайте достойнство! И стегнете вашите съветници, защото продължават да ви подготвят елементарни речи, влагат в устата ви неистини. И стига сте кършили кръст пред Путин. Български офицер сте, все пак!
Комунистите, г-н Радев, възприемат България като мушия. За тях тя е стока. Те никога няма да произнесат думите на един голям българин: "България може без всеки от нас, но ние не можем без нея!" И този българин, философ, културолог, политик: бе обявен за "фашист". А той умира през 1928 г. в Париж. Книгите му бяха забранени. Кой е той ли? Учете г-н Радев, учете.
Г-н Президент, все още сте в началото на мандата си. Настоявайте вашите червени "другари" да се покаят за злото, което причиниха на българския народ. И той, народът, ще ви разбере. ПОКАЯНИЕ е ключът към националното помирение, г-н Радев. Не може да има и никъде на света не е имало, помирение без покаяние. 
Г-н Радев, не е трудно. Просто бъдете българин!