Нинова и БСП срещат народа в джакузито - чиста работа и не мирише на анархизъм

Отишлите при народа отивали всъщност в СПА център , за да обсъдят как точно са отишли при народа

Светослав Пинтев 

С революционна ярост БСП напуска парламента. „Тръгваме сред народа“, обяви партийният вожд  Корнелия Нинова от парламентарната трибуна. Това стана в първия ден от новия политически салон, пардон, сезон исках да кажа, но лаптопа ми напоследък си позволява да твори самостоятелно.
 Каза го храбрата Корнелия с патоса, с който навярно си представя, че съм другарят Ленин е говорил на другарите Троцки и Сталин и бандите им точно 

преди щурма на Зимния дворец 

Атака, между другото, щедро подгрята с водка, закупена с германското злато, донесено с Ония вагон. 
 Партията  оставяла само 20 депутати в Народното събрание, които ще бранят като Матросов справедливостта, а всички останали  направо от пленарната зала отивали при народа да търсят единение,  както обясни Нинова. 
/Като казвам Партията имам предвид БСП, както се досещате, не   Всесъюзната комунистическа партия (болшевики), въпреки, че то си е едно и също./.
Оказа се, че коравите банки в парламента червените депутати  заменят с двудневен семинар в един от най-добрите  и луксозни СПА хотели за 2017 г. у нас, както така любезно съобщиха медиите.  Най-вероятно лъскавото местенце е собственост на някой от отговорните другари. Така си мисля…  Няма да правят оборот на врага с партийните пари, много ясно.. Ако изобщо може да се говори за тузарски хотел у нас, който да не е свързан с виден червен другар, в което дълбоко и искрено се съмнявам.  

Така се служи на партията и народа  

Много ми хареса един пасаж от пресата, коментиращ малкото СПА приключение на партийния елит, след слизането му сред народа, обявено сякаш е слизането на Орфей в Подземното царство. Ето го: 
 „Партийният форум ще се състои понеделник и вторник, а сред основните теми ще е напускането на пленарна зала на 3/4 от депутатите и отиването им при народа.“ Какво излиза отишлите при народа отиват в СПА център, за да обсъдят как са отишли при народа
 Още няма информация дали червените са постигнали единение или поне просветление.  От тях не може да се очаква да се подложат на строг аскетизъм  и да намерят Висшата Истина, все едно са ученици на Гаутама Буда, това е ясно.  Но дали поне са срещнали някого от народа. Най-вероятно, да.  Това, подозирам, ще е видният негов представител и зам. на другарката  Нинова, наричащ се Кирчо Добрев. Така де, 

Стига буржоазни глезотии

Няма да питат народа  човек по човек, що за разхищение на безценното им време, а и на средства. 
 Кирчо е народен човек, всички помнят как минаваше границата напред-назад с едни куфари като хилядите други хора от народа. Е, неговите били пълни с пари, а не с чушкопеци, но това са само дребни детайли. 
  Кирчо  ще изложи кратко и ясно въжделенията народни, без  хленченето и глухите закани, характерни за народа ни.   Логично е…  Няма защо да се троши народна пара, за да разпитват и друг  екземпляр от народа. Току виж налетели на

 шопи със сопи 

и разни други диваци с криваци. Или на роднините на някой убит точно със сопа в лагерите им. Или на българите, смазвани от бой, за да се запишат като македонци? Или децата на хората, които умишлено оставиха да ровят в кофите, за да покажат колко мръснишки е КапитализЪма,  когато се създаваха червените милиардери?  Или дори потомци на правоверен комунист, когото са обявили за враг с партиен билет и са смазали.
  Къде по ясно се разбират проблемите, ако Кирчо лично ги обясни на лидерката, докато се плацикат в джакузито. Той представлява народа, тя мъдрия владетел, Харун Ал Рашид, чиста работа. Е, може да поканят и депутата Иван Ченчев например, за по-голяма представителност.  Има и нещо друго, директните срещи с народа силно
 
намирисват на анархизъм

 На  Михаил Бакунин  са думите: "Отивайте сред народа, там е вашето поприще, вашият живот, вашата наука. Изучете се от народа, как да му служите и как най-добре да водите неговите работи". 
„Народниците“, които тогава отиват, свършват мизерно, трябва да признаем. 
Друго си е да се срещнеш с народа директно в джакузито. Чиста работа. И не мирише на анархизъм.