Най-скъпата проститутка в историята на най-древната професия

ФБР, американската левица и нейните медии проявяват голям интерес към половия живота на президента

Майкъл Коен

Майкъл Коен

Огнян Даскарев, САЩ

Преди дни ФБР обискира дома, офиса и хотелската стая на личния адвокат на Тръмп, Майкъл Коен. Това е изключително рядко действие – обикновено адвокатите на разследваните са викани с призовка в следствието, за да бъдат разпитвани.  Не е ясно кой точно е поискал обиска, но вероятно това е специалният прокурор Мълър, който разследва Тръмп и хората му за евентуално сътрудничество с  Русия преди изборите, както и за възпрепятстване на правосъдието. Обискът е одобрен от Министерството на правосъдието, по-точно от зам. министъра Род Розънстайн.
За да се решат на такава изключителна стъпка, следователите трябва да имат много сериозни подозрения, които да доказват твърденията им. Но какво, всъщност са търсили те при адвоката? Според всички източници те търсят подробности за 

договора между Коен и Сторми Даниълс,

 порно актриса, която твърди, че в 2006 е прекарала една нощ с Тръмп.  Адвокатът признава, че 11 дни преди изборите в 2016 той платил със собствени средства 130 хил. долара на Даниълс, за да мълчи. Тръмп не е бил уведомен за това и отрича да е знаел, както и да е спал с актрисата.   Направен бил договор, който обаче, както подобава на порно актриса, беше нарушен от нея и тя започна да говори пред медиите. Срещу  Даниълс  беше заведено дело за нарушаване на договора за милиони долари.
Според източниците следователите също търсят документи за Карън Макдугъл, бивш модел на „Плейбой", която твърди, че е имала 10-месечна връзка с Тръмп преди години. На нея били платени 150 хил. долара от списание, със собственик приятел на Тръмп, за да разкаже историята си, но нищо не било публикувано.
Това са основните причини за рядкото действие на ФБР, а те, честно казано, са смехотворни. За всеки непредубеден е ясно, че Тръмп е бил женкар и неверен съпруг, но с какво точно това го дисквалифицира да бъде президент?  Още повече, че това се е случило много години преди той да влезе в Белия дом. Обискът е ясно доказателство, че следствието на Мълър е пълно с отчаяние – досега почти две години ФБР разследва Тръмп за връзки с Русия, от почти година Мълър го разследва за същото и за възпрепятстване на правосъдието. До сега разследващите изхарчиха милиони на данъкоплатците и 

откриха нула доказателства

 Ясно е, че враговете  на Тръмп са толкова отчаяни, че  охотно  се ровят в най-миризливите му ризи, за да изровят нещичко.  Но отчаянието и омразата са лоши съветници.
Единственото, за което може да се хванат е нарушение на изборните правила, т.е. да докажат, че платените стотици хиляди долари на двете жени са нарушение на избирателния закон/даренията за кампанията. Но и двете плащания не са извършени от средства на кампанията на Тръмп, а от други източници, т.е. адвокатите на Тръмп лесно ще оборят Мълър.
Разбира се, има и друго, което всъщност е важното в обиска -  Майкъл Коен е личен, доверен адвокат на Тръмп от години. Не се знае какво точно ще открият следователите – всякакви документи, свързани с бизнеса му от години, за всякакви огромни сделки и какво ли не още. Не мисля, че има  много богат човек на света, чието минало да е изцяло чисто, или ако има това ще е космическо изключение. За всеки много  богат човек може да се намерят тъмни, съмнителни, дори разобличителни неща. Тръмп едва ли е космическо изключение. Но какво общо има това с изборите и не превишава ли Мълър правата си?
Тръмп беше вбесен от обиска и с право. Той заяви, това е „нападение срещу страната ни", което предизвика критиките на левите медии.  Обискът, подозрително точно съвпадна с огромното напрежение сега между САЩ и Русия, заради химическата атака на Асад в Сирия. Точно сега Тръмп е под огромно напрежение и трябва да вземе крайно важното решение – дали да  удари позициите на Асад.  Кремъл предупреди, че ще защити съюзника си.  И точно в този съдбовен миг за Америка, враговете на президента го удариха изненадващо в гръб, за да му попречат да работи.
А това , разбира се, е 

нападение срещу Америка

Президентът е възмутен от двойния стандарт на ФБР/Министерството на правосъдието  и с право. Х. Клинтън и хората и разбиха с чукове телефони и компютри, за да не бъдат разобличени за изличаването/изчезването  на повече от 30 хил. класифицирани имейли. Не последва никакво действие.  Личната, доверена  адвокатка на Х. Клинтън, Cheryl Mills участва лично в изтриването на тези имейли, но когато трябваше да бъде разпитана, тя се позова на правото на тайната между адвокат/клиент и не беше разпитана. Същото право, обаче, беше нарушено при обиска на личния, доверен адвокат на Тръмп.  На Cheryl Mills, след като участва в изтриването на имейлите, дори беше позволено да седи до Х. Клинтън при разпита и от ФБР  и да и дава съвети на ухо! После класифицираните имейли  изведнъж се появиха в компютъра на съпруга на близката сътрудничка на Х. Клинтън, Хума Абедин. Съпругът и беше разследван за разпространяване на порнография сред малолетни!  През лятото на 2016 Лорета Линч, тогавашен министър на правосъдието на Обама,  се срещна на летището във Финикс, Аризона с Бил Клинтън, докато съпругата му беше разследвана от ФБР. Двамата се опитаха да се скрият, но местните журналисти ги видяха. После двамата обясниха, че говорили за внуците си.
Никой не знае как точно ще завърши следствието на специалния прокурор и дали двойният стандарт ще бъде разобличен, но едно е ясно:
Сторми Даниълс несъмнено е изкарала най-много пари за една нощ в историята от най-древната професия.