КОЙ, Корнелия , КОЙ – или в чудния свят на Фройд и Юнг

Българският парламент се превърна в рай на психоаналитика

Светослав Пинтев

Подозирам,  че великаните на психоанализата Зигмунд Фройд и Карл Густав Юнг непременно щяха си изядат  дипломите със сминдух, ако можеха да надникнат отнякъде в българския парламент.  Или да си излапат шапките с люта шкембе чорба и винен оцет, обзети от  напълно справедлив гняв, че приживе не са могли да работят и творят в

 този рай на психоаналитика

 Тук има такива   ярки случаи, такива игри на природата, че могат да потопят всеки уважаващ се психоаналитик в океани от радостни сълзи. А и народните представители  са фокус на психичните девиации на цялата нация. 
Двамата прочути учени непременно щяха да направят поне още една революция в разбирането за човешкия мозък, да не говорим за лабиринтите на колективното подсъзнавано, да не говорим за българското подсъзнавано, по-малък брат на съветското подсъзнавано. Да не говорим за Църквата и нейния кръстоносен поход срещу третия пол, което само по себе си е тема за няколко тома изследвания. 
 Особено вълнуващо изглежда всичко това през фокуса на славните пеевски медии, които тотално объркаха представите на народонаселението за „добро” и „зло”, че КОЙ вече се очертава като розовобузесто ангелче, пърхащо с бели крилца от банка на банка, което в свободното си време кара ски на Банско, но е прецакано от гадните Зелени влечуги, погълнали втория лифт в търбусите си.      
Но да си дойдем на темата, макар че и той ни е точно на темата. Да направим път на дамите, че с третия пол ще стане сложно на кого да кавалерстваш. 
Имало едно време, скъпи пациенти, една държава, в която  единственият в историята й зам.-министър, уволнен за корупция се превърнал в партиен лидер и 

поискал вот на недоверие за „корупция“

  Той е тя, разбира се, казва се Корнелия Нинова. Известна е с това, че едва взела властта в партията, тя заведе ЦК на поклонение в Къщата на най-видния си предшественик на кормилото на партията, другаря Тодор Живков, чийто режим  от името на същата тази партия е обявен за престъпен със закон. Което не й е попречило  да участва по твърде любопитен начин в приватизацията.  А пък премиерът Станишев, не някой враг на народа,  да вземе да я уволни…
„Нападките срещу мен и БСП по случая с приватизацията на „Техноимпекс” са единствено политическа атака, целяща смачкване на опозицията“, разправя дамата. 
Това е жената, която не иска за комунизма да се учи в учебниците, жената  която, возейки се в колата на светския пещерен лъв  Мон Дьо, рече и отсече: „Най-впечатляващият политик в световната история е Маргарет Тачър, а в момента може би Тереза Мей.“ Първата от двете британски дами  обаче е обичала да казва: „ Моята най-важна работа е да не позволя Великобритания да почервенява". Точно обратното на творческите планове на г-жа Нинова. Е, вярно, че и нашето момиче прави същото в крайна сметка.  
„Вместо в една българска Тереза Мей, Вие се превръщате в една политическа Анита Мейзер“, заяде се вицепремиерът Валери Симеонов с Корнелия. И стана чудо… Всичко друго очаквах след тази реплика, но не и депутатът от ДПС Йордан Цонев да го удари сачмата и да се разкрещи от парламентарната трибуна, с увеличаващо се кресчендо: „Не ви е позволено да говорите така. Това не може да продължава. Вие сте едно истинско недоразумение“.  Данчо  беше направо извън себе си. 
 Да кажеш, че е нарцистична травма, водеща човека до ярост, както се е изразил Томас Ман във връзка с Фройд, не е.  Данчо в случая никой не го е обидил. И се сетих за един текст на Уди Алън на фройдистка тематика, където се казва:  „Ранк направо побесня. Дойде да ми се жалва, че Фройд покровителствал Юнг. Най-вече при разпределянето на бонбоните.“.

КОЙ сега разпределя бонбоните, КОЙ сега е №1 ?

  Или порциите, както пък се изразява почетният председател. Да се чудиш и да се маеш какво точно се случва. Ментата, както бил депутатският прякор според три независими източника, няма току-така да изгуби дотолкова присъствие, ако не е  намесен въпросния порцион, от мене да знаете.
Та така, скъпи пациенти, в заключение ще кажа, че това е държава, в която депутатът Делян Пеевски внесе закон  за активите на КТБ заедно с Данчо и Хамид. Не само, че го внесе, а го и приеха, като повечето от управляващите гласуваха „за“.  На това място сам Фройд щеше да полудее.  Положението е КОЙ, Корнелия, КОЙ, Корнелия, КОЙ…. И така до края на света.