Карнавалът на Волен и Бареков да приключи сега!

„Белият пудел“ и „Пловдивския кокер“ са неповторима двойка, но им е време да си ходят

Българските консерватори

Българските консерватори

Светослав Пинтев 

 Атаките на Волен Сидеров клатят правителството, заяви зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев. На въпрос дали действително НФСБ вярва, че Сидеров редовно ходи в Сараите на Ахмед Доган и дали това точно сега са го разбрали в партията на Валери Симеонов, Ячев заяви, че явно Валентин Касабов е получил информация като член на парламентарната служба по сигурност. Нека НСО да даде информация, не само за г-н Сидеров, а това кои политици ходят в Сараите, добави депутатът пред Нова телевизия. Наистина. Това кога го разбраха? Онзи ден ли?

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров и лидерът на „Не помня вече какво“ Николай Бареков готвели голям консервативен блок, който даже да управлява. Това се разбрало на конференция по модерната напоследък тема "Обединеният консерватизъм - ключовата посока в развитието на България".  Те Волен и Бареков са си лика-прилика, изобщо не е нужно да ни съобщават, че са се надушили.  Още повече, за да отхапят от властта.
Даже знам 

как ще „спечелят“ изборите 

 Ще ходят по  градове села и паланки, за да проповядват консерватизЪма.  Волен ще думка с комсомолски хъс на барабаните, за което направи широко огласена в медиите  генерална репетиция насред столичен ресторант, находящ се на улицата с емблематичното име „Московска“, ако си спомняте.  Никито Бареков пък ще прави кебапчета с много лук и хляб, каквато е традицията на неговата предизборна кампания.  По-рано Цветан Василев изсипваше десетки милиони за пустите му кебапчета.  КОЙ, който наследи активите на съдружника си, а след това го подгони, е по-спестовен. Ще  правят по-скоро топли кренвирши  от рога и копита в крайщник заводски хляб, един чудесен соц вариант на империалистическия хот-дог , т. нар. „горещо куче“ . Което название пак ми напомня за Бареков, този левент с бяла риза, тръгнал на смърт, който като гладен кокер шпаньол върви 

по следата на мръвката

С Белия пудел ще са невероятна, ако трябва да се изразя иносказателно, но им е време да си ходят.
         Предполагам, че „феномена“ Бареков също е бил в елитарния ресторант на „Московска“  в деня Х, но е репетирал в кухнята, докато Волен изнася пред публика волната си програма. Тези двама чутовни герои, тези съвременни Гаргантюа и Пантагрюел ще спечелят без никакво съмнение сърцата на избирателите.  
Руският литературовед и философ Михаил Бахтин би казал, че Волен и Никито са типични герои на 

универсалната народна смехова култура

Понятие, което е в основата на прочутата му теория, стъпила именно върху споменатите герои на Рабле. Той изковава и понятията „хронотоп“, „карнавализация“ и „менипея“, като последната  е доста силно изразена при нашите герои.
  Една от най-важните особености на менипеята е – пише Бахтин, – че в нея „... най-смелата и необуздана фантастика и авантюра вътрешно се мотивират, оправдават, осветляват от чисто философска цел – да бъдат създадени изключителни ситуации, за да се провокира и изпита философската идея – думата, истината, въплътена в образа на мъдреца, на търсача на тази истина”. Такива мъдреци са Сидеров  и Бареков, тези титани на дъното. 
        Волен и Ники Ду обаче са най-вече  живото превъплъщение 

на карнавализацията в нашата политика

 По-голям карнавал трудно може да се роди дори в главата на Рабле, че и на Тошко Африкански.   
Между другото, гледах в началото на седмицата едно руско предаване, в което известен тамошен анализатор най-сериозно обясняваше, че Михаил Бахтин бил водач на всемогъщо тайно общество, действащо подмолно в СССР , което дърпало конците на генералния секретар на КПСС и държавен глава Юрий Андропов, за да започне да разсипва великата страна.  Не без помощта на световния империализъм в лицето на САЩ,  то се знае. Още като шеф на КГБ Андропов попаднал в мрежите на  разследвания от Комитета Бахтин. После Юрий Владимирович видял, че си отива и докарал  във властта Михаил Горбачов, който окончателно да довърши СССР. 
Тази теза е чудесен пример какви идиоти бродят под слънцето, както би казал Хашек, друг гений на смеховата култура и летописец на разпадащите се империи. 
Което на свой ред ми напомня едно изявление на Волен Сидеров от седмицата. Той написа във „Фейсбук“ следния бисер на изящната словесност: 
„След провокацията на Вселенския патриарх Вартоломей, за която има данни, че за нея са платени 25 милиона долара от президента на Украйна Петро Порошенко, и която според министъра на външните работи на Русия, Сергей Лавров, е подтикната от САЩ, вицепремиер от българското правителство защити действията на Вартоломей и така излезе с антиправославна позиция.“ 
Последният споменат е коалиционният партньор и бивш кум на Сидеров, ако не ме лъже паметта.  Има само малка грешчица. Волен Сидеров очевидно  е рупорът на анти-православието в новосъздадената ситуация.
Явно го е срам да си признае, но не може да не го осъзнава. 
Доживяхме Валери Симеонов да е  православен, а 

Колегата му от „Атака“-еретик 

Богословът Сидеров изпадна в „схизма“ , за съжаление, обявявайки се срещу Вселенския патриарх.  Повярва май като своя  идол Путин , че може да е по-византиец от византийците и сега е обречен на пъкъла. Двамата с руския президент и Гундяев  вкупом, за съжаление на православния клир,  се оказаха схизматици.
Язък, че Волен даде толкова пари да учи богословие, като вече е срещу православието заедно с любимата му Руска църква.  Бихме му препоръчали да се запише за  адвентист от Седмия ден, ако го приемат.
Той скочи като див петел срещу следните  думи на Валери Симеонов: „Руската православна църква е политически инструмент лично на Путин. Чрез нея се осъществява намеса във вътрешния живот на Украйна. .... Знаете ли как става? На 5 октомври бяхме на посещение в Украйна, имахме разговор с президента Порошенко и от неговите уста чухме следното: че в Украинската православна църква литургиите започват със споменаването на патриарх Кирил - с цялата информация, която се знае за него за съмнителните му сделки, за това, че той е дясната ръка на Путин. Освен споменаването на неговото име, се споменава и името на Путин. Как ви звучи това да става в литургиите по храмовете.“
Звучи чудовищно, разбира се. 
Ала Волен Сидеров затова е Волен Сидеров, за да нарича бялото –черно и обратното. Телевизия „Алфа“ тези дни осъмна със следния долнопробен надпис: 
"Човекът на Сорос в правителството- Валери Симеонов атакува Православието в разрез със всички църковни канони. Работи за разкол на църквите в Украйна и Македония. Призовах премиера да вземе отношение. Не взе." Волен Сидеров
Така е, когато никой не  ти търси отговорност , можеш да си плямпаш каквото ти дойде на акъла. Направо е задължително, ако си Волен Сидеров. На него обаче изобщо не му пука за верските различия, когато става въпрос за оперативна политика. Той заяви:  
„ Очаквам отговор дали ще участваме заедно на евроизборите от Валери Симеонов и то много скоро. Новината, дали ще се явим заедно на евроизборите, трябва да стане ясна преди коледните празници.“  
Аз пък очаквам Волен и Бареков да бъдат отлъчени.  Не от Църквата, те там  така и така нямат място .  Да бъдат отлъчени от българския избирател . Колкото и пари да изсипват кукловодите, за да ги вкарат в Европейския парламент, където да рушат Европа  Карнавалът на Волен и Бареков да приключи сега! Време е.