Измислени антифашисти изкараха Главчев соросоид – поискал да върнат на Димитровград името Цариброд

Наследници на родните шумкари клеветят българския парламент пред президента на Сърбия Вучич

Тито и Димитров подписват договор за добросъседство, с който България се отказва от своите малцинства във федерацията

Българските социалисти за пореден път доказаха, че са си останали ортодоксални чугунени комунисти, а коминтерновските символи и идеи са им по-важни от националното достойнство и идентичност.

Поредно доказателство за това е предателската реакция на столичната организация на Българския антифашистки съюз (БАС). В своя специална декларация измислените родни антифашисти настояват пред президента на Република Сърбия Александър Вучич да не бъде допуснато сръбският Димитровград  да върне старото си име Цариброд.

В началото на седмицата, по време на официално посещение в Сърбия, председателят на Българския парламент Димитър Главчев, постави пред сръбския президент Вучич проблема с името на града.

dimitar_glavchev_vuchich.jpg

Срещата на Главчев с Вучич

Димитър Главчев зае националната позиция, че трябва да се възстанови старото име на града Цариборд. Той акцентира, че това е и искане на жителите на Димитровград, което те са поставили в срещите си с него. До сега има две решения на общинския съвет в тази посока, но те няма как автоматично да бъдат приведени в действие без законодателна промяна. Президентът Александър Вучич заяви, че няма проблем това да стане факт, ако хората го желаят. От изключителна важност е, че в Димитровград живеят и много етнически българи, чиито интереси бяха предадени и забравени именно в годините на комунизма.

Съмнителните български антифашисти

днес настояват пред Вучич тази промяна да не се допуска, като твърдят, че хората не желаят това, а лансирането на подобни идеи идвало от среди, свързани с Отворено общество, Джордж Сорос и обслужвали интереси на САЩ, които бомбардирали Съюзна република Югославия. В Декларацията още се посочва, че Георги Димитров продължавал да бъде голям български политик, с изключителен принос за приятелството между двата народа. Интересно е, че въпросната Декларация е подписана от бившия червен депутат от 42-то Народно събрание Борис Цветков, който е и председател на софийската организация на БАС и член на националното му ръководство.

Цветков сам се похвали за инициативата на страницата си във фейсбук. Той е роден през 1973 г. и освен чрез митове и исторически манипулации няма как да има непосредствени наблюдения от представящите се днес за антифашисти български шумкари и партизани, които са си били откровени терористи. Възможно е Цветков да е наследник на такива „герои“, но като политик от БСП, който е  бил и общински съветник в София, и депутат е длъжен да познава историята. А тя недвусмислено показва, че в България никога е нямало фашизъм в буквалния смисъл. Така че няма как нашите партизани, които сляпо изпълняваха заповеди на Съветска Русия, за саботажи и дестабилизиране на България и тласкане на страната към  национална катастрофа, да са антифашисти.

Борис Цветков е млад, но няма как да не помни, че до 1990 г. представящите се днес за антифашисти, се наричаха активни борци  против фашизма и капитализма. С прехода към демокрация и опитите преименуваната БКП да стане БСП, активните борци против капитализма се писаха антифашисти, за да мимикрират промяна. По-зловещото в случая е, че и БСП, и въпросните другари и от БАС се правят на разсеяни и забравят факта, че именно Георги Димитров е политикът, който е нанесъл най-тежки рани на националните интереси на България, допускайки и осъществявайки разделянето на Македония от България по настояване на Коминтерна, Сталин и Тито. Цялата балканска политика на Димитров и БКП може да бъде окачествена единствено като

национално предателство

Тя бе изцяло в служба на комунистическа Югославия и Тито, а в продължение на десетилетия за българските малцинства на територията на федерацията не се говореше открито.  Именно заради служенето на небългарски интереси, Цариброд е преименуван съвсем в стила на комунистическите традиции на Димитровград.

Позицията на председателя на парламента Димитър Главчев за възстановяване на старото име Цариброд даде елегантен шанс да бъде възстановена една историческа истина и да се загърби тежкото комунистическо наследство на Балканите в съзвучие с новите европейски реалности. Но вместо да замълчат поне, наследниците на българските комунисти изкараха председателя на парламента соросоид, само и само да продължат да изпълняват антибългарската си политика.

Едва ли можем да се съмняваме, че Декларацията на БАС е някаква солова акция. Със сигурност тя е координирана с волята на ръководството на БСП. Борис Цветков е виден активист на тази партия,  а и столетницата и БАС се помещават в една и съща сграда на Позитано 20.