Искат оставката на Корни, мълчала „отровно“ 6 дни за Русия

Руски генерал и родни червени интелектуалци бесни на Нинова за предателството, кроят свалянето й

Нинова в отбрана

Нинова в отбрана

В столетницата върви  завера за оставката на Корнелия Нинова. Именно с това се обяснява медийната й активност през последните два дни.  Това твърдят опозиционери от „Позитано“. Червеният лидер е обвиняван, че 6 дни е мълчала, след като стана ясно, че в официален доклад на правителството Русия е посочена като заплаха за Европа. След социалистите върви и иронична конспиративна версия, че проспаните дни Нинова прекарала в американското посолство, а това обяснявало дезертирането й.

Лидерът на социалистите проговори реално едва в понеделник, обяснявайки, че Русия не е заплаха, а стратегическа възможност за европейска България. До тогава

на барикадата бяха леви журналисти и анализатори

като Петър Валгин, Светлана Шаренкова и др. Вчера пък тръгна към Патриотите  със заклинания, след като от Атака обвиниха БСП, че поставили България пред ракетите на Русия.

Заради доклада на кабинета на Борисов към Нинова е имало явни атаки и призиви от социалисти и членове на ръководство да реагира светкавично срещу вероломното нападение над другарите от Кремъл. Без обяснение обаче почти седмица лидерът се държал като в нелегалност.  Тежка атака последвала от лявото издание „Поглед инфо“. Главният редактор на изданието Румен Петков посвети цял критичен коментар, в който определи мълчанието на лидера като „отровно“.

„Отровно мълчание!

Въпреки че е крайно време да наречем тишината с нейното точно определение. Това е тишината на Корнелия Нинова. В ключов миг за българската политика, в ключов за левите избиратели момент за автентична битка, лидерката на левицата предпочете да се оттегли и да пуска постове по всяка друга тема, но не и по тази.

Това терзание е остро и политическо. Защото именно в такива големи мигове, в моментите, когато трябва да се води автентична борба, става ясно, че това, което беше обявено като промяна в левицата, всъщност представляваше едно мощно деполитизиране на партията и овластяването на Нинова по начин, който я прави едноличен господар на "Позитано"!
Нинова изчезна от политическия хоризонт.

И катастрофата й не е оправдание

Значи тя успя да се появи в сряда в парламента, макар и за малко, но не успя да каже нещо от името на левицата по темата.
Това е неприемливо!
Това е недопустимо!
Това е повод дори да й бъде поискана оставката!“, призовава лявата медия.

Последната тежка атака дошла от гръцкия остров Лимнос, където от няколко дни небезизвестният ген. Лонид Решетников съчетава почивка с участие на дни посветени на Русия. Генералът провел няколко разговора с верни другари в София и настоявал да се предприеме

отпор на нападките срещу Русия,

но да се потърси сметка и за поведението на Нинова, твърдят наши източници. Това е удобен шанс за него да си върне тъпкано на другарката от „Позитано“, заради лъжите и обвиненията, които отправи към него преди година, свързани с кандидатурата на Румен Радев.

Предателството към Русия активирало и последния враг на червения лидер – Георги Гергов, който е и руски консул у нас. Заедно с Михаил Миков, Янаки Стоилов и други отлъчени от новото ръководство, са в центъра на завера за смяната на Корнелия. Гергов открито говори, че партията се проваля като опозиция, а Нинова само укрепва личната си власт.  Три провинциални организации били готови да поискат оставката на Корнелия, а напрежение се очаква да има още на следващото Изпълнително бюро на БСП. 

Сега в столетницата доскорошни врагове и опоненти се превръщат в съмишленици за отстраняване на "общия враг" Корнелия Нинова.