Депутатът Симов забърка Плевнелиев в корупционен скандал – „захлебвал” от производителите на Ф-16

Прокуратурата да разследва твърденията на социалиста – кой от участниците в търга на МО раздава рушвети?

Червеният депутат Сашо Симов забърка бившия президент Росен Плевнелиев в корупционен скандал. В поредната си фанатична  проповед, публикувана в изданието „Поглед инфо”, бранещо кремълския тероризъм и сепаратизъм, Симов набеди без никакви доказателства, факти и аргументи екс държавния глава, че е агент, част от някакъв таен наказателен отряд, който срещу пари и комисионни бранел корпоративни интереси на оръжейни фирми. Повод за бълнуванията на греещия като червено слънце социалист е личната позиция на Росен Плевнелиев, обявена в телевизионно интервю, че България трябва да се ориентира към закупуването на натовските самолети от типа на Ф-16. С такава позиция е и анализаторът Илиян Василев, който подчертава в публичен коментар, че сделката за бойните самолети е рубиконът на самоопределението ни. Сашо Симов обаче тутакси ги заклейми като медийни агенти на влияние, виновни за българската разруха. Такива дежурни коментатори и манипулатори били причина за идеологическия и морален застой на отечеството.
Симов твърди, че заради избора на бойни самолети, агентите на влияние Плевнелиев, Василев и Александър Йорданов, били отново активирани. Но как можел Плевнелиев да застава с името си, зад Ф-16 след като нямал такова, бил случайник, никой не го уважавал и слушал, възмущава се червеният проповедник. Той рекламира видео коментара си и на личната си фейсбук страница, заливайки Плевнелиев с нескопосана ирония.
Увлечен в словоблудството си

 социалистът достига до върха на скандала:

 „Само че очевидно търговците на военна техника са извадили дебелите портфейли, раздали са малко пари като комисионна и ето – пуснали са наказателния медиен отряд, да 
ни разстрелва от екрана на телевизора и да ни продава пълни глупости”.  Заради тези агенти на влияние истинската дискусия не била възможна, това били идеологически работници, които трябвало да прокарват чужди тези, защото са захлебени от чужди интереси, те не разсъждават обективно за процесите, за това България е в блатото, а обществото е обречено на провал. Не бих се качил на препоръчани от тях самолети, защото като знам експертизата им ще ни докарат трошки, громи още врага Симов.

Всъщност, провокаторът в случая е самият Симов. Всяка казана от него дума трябва да се осветява и обяснява, защото е открита манипулация, той говори винаги едностранчиво, като цели да заблуди обществото и да обслужи началниците си от „Позитано” и „Дондуков”2, които пък трябва да рапортуват пред техните началници от Кремъл.
Сашко Симов громи „медийните агенти на влияние”, но не казва, че този модел е измислен точно от комунистите в началото на прехода, а някои от червените шамани 30 години вършат покорно и усърдно тази работа и са с пъти  повече от опонентите им. Самият депутат вече е част от тази игра - успива народа,  пращайки го в трета глуха.
Плевнелиев бил никой, нямал име, никой не го уважавал, а от Сашко струи неудържим авторитет и аристократизъм, та дори и фамилията му е белег, че е от знатното котило на Версай или поне Бъгингам!

Този червен адепт на националната сигурност громи врага на шефовете, но дума не обелва по-най болната тема – военните ни пилоти от години карат съветски трошки, а държавата налива всяка година в ремонтите им милиони неефективно. Но щом денгите отиват в джоба на господаря Путин, Сашко е доволен. Критикът на Ф-16 и дума не обелва за мега скандала, миришещ на реална корупция – опитът на служебния кабинет, назначен и ръководен от президента Румен Радев 

да предопредели избора на шведските изтребители „Грипен”

 Борецът срещу корупцията и далаверите мълчи като поразен от амнезия, че критериите за конкурса преди година и половина бяха манипулирани, не бе допуснат сериозен кандидат, а президентът лично е лобирал за шведите, както потвърди и служебният му премиер Герджиков. Потвърждение, че осуетената сделка е била много съмнителна даде и специалният доклад на парламентарната комисия, известна като „Грипен”.
Ако надутите обвинения на Симов и изданието пуснало сплетните му стигнат до съда,  са с нулев шанс да докажат, че Плевнелиев, Василев и Йорданов взимат пари от фирми във военния бранш, за да лобират за определен тип самолети. Напълно невъзможно ще им е и да уличат някой от  производителите на изтребители, че са развързали кесиите и цакат с яки комисионни опонентите си. Симов явно трябва да даде дебели доказателства, а прокуратурата явно трябва да се занимае с тези твърдения, защото е върхът на наглостта, депутат да набеждава авторитетни участници в конкурса на Министерство на отбраната, че пробиват с рушвети в европейска държава. Но Симов явно е свикнал да бъде обект на съдебни дела, вече е осъден за клевети, а го очакват и други дела.

Важно е да се постави и въпросът за експертизата на самия Симов, който раздава щедро присъди - в какво е специалист и експерт той, освен в  заливането с помия и квалификации на всеки мислещ различно от него. Дори другарите му в БСП го усетиха, че е случайник и нагаждач, промушил се в парламента под полата на Корнелия, но съобразяващ се и с интересите на Станишеви. С оповестените рушвети, раздавани от участник в конкурса за нови бойни самолети, Симов забърка и БСП, защото е техен депутат и говорител и всяка негова дума тежи като дума на партията. Обществото чака доказателства за рушветите – кой ги дава и кой ги взима, инак Симов, „Поглед инфо” и БСП са обикновени клеветници.

simov_korupsia.jpg